Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Πιο κοντά απο ποτέ η συμφωνία ΠΕΠΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προς επίλυση το θέμα με τα ρεπό το ΣΚ

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ του Σωματείου των μηχανοδηγών και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμφωνίας που διασφαλίζει την εύρυθυμη λειτουργία της εταιρείας, θα οδηγήσει σε
προσλήψεις μηχανοδηγών, ενώ θα λύσει και το ζήτημα για την χορήγηση των αναπαύσεων που οδήγησε το Σωματείο μας στην προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας το περασμένο καλοκαίρι (μέσα Ιουλίου) και στην Τριμερή που συγκροτήθηκε για το θέμα μεταξύ ΠΕΠΕ - Υπουργείου Εργασίας και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Αναμφίβολα έχει υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των συζητήσεων,ωστόσο αυτή οφειλόταν στο ότι ο Αύγουστος είναι συνήθως "νεκρός" μήνας, ενώ η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδήγησε σε νέα καθυστέρηση στην υπογραφή του αποτελέσματος της διαβούλευσης.
Μάλιστα το καλό κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα έρχεται να επιβεβαιώσει και η επίλυση του θέματος όσων λαμβάνουν τις αναπαύσεις τους και που τους τελευταίους 2 μήνες τις έπερναν μόνο Σαββατοκύριακό.
Μετά απο συζήτηση του Προεδρείου της ΠΕΠΕ με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ θα δώσει εντολή την επόμενη εβδομάδα για να κλείσει και αυτό το θέμα και όσοι εκτελούν τα ρεπό τους θα τα εκτελούν σε κυλιόμενη βάση, λαμβάνοντας την αναλογία των αργιών που δικαιούνται μηνιαίως.
Τέλος παρά τα όσα έχουν ακουστεί τους τελευταίους μήνες,το περιεχόμενο της συμφωνίας παραμένει "κλειστό" για ευνόητους λόγους.
Μοναδική περίπτωση πλέον για να μην προχωρήσει η συμφωνία είναι να οπισθοχωρήσει κάποιο απο τα 2 μέρη απο τα ήδη συμφωνηθέντα ή να πέσει στο τραπέζι τελευταία στιγμή όρος που δεν θα ικανοποιεί κάποια απο τις 2 πλευρές.
Σημειώνουμε ότι η συμφωνία είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την εύρυθμη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς αν δεν υπάρξει τέτοια, θα παρουσιαστούν σημαντικά ζητήματα στην καθημερινή της λειτουργία.
Στόχος τόσο της ΠΕΠΕ όσο και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, η άμεση πρόσληψη μηχανοδηγών, η διαρκής εκπαίδευση του προσωπικού , η χορήγηση των αναπαύσεων αλλά και η θέσπιση σαφών κανόνων που θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα που μας ταλαιπωρούν ως κλάδο χρόνια τώρα.
Οι συνάδελφοι να  είναι βέβαιοι ότι το Σωματείο διαπραγματεύεται με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μελών του, αλλά έχοντας και σαφή εικόνα για το ποια πρέπει να είναι η θέση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα επόμενα χρόνια στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στην χώρα(leader στην αγορά εμπορευματικών μεταφορών,στην υπηρεσία του πολίτη στις επιβατικές μεταφορές).
Τέλος είναι γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν την σύναψη της συμφωνίας μεταξύ ΠΕΠΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Εμείς εδώ στο στέκι της έλξης, δεν θεωρούμε καθόλου τυχαία τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων (ανακοινώσεις ΠΟΣ- ΓΣΕΕ κτλπ),ενώ γνωρίζουμε την τεράστια σημασία που είχε η διοργανώση της συνεδρίασης της ALE στην Αθήνα με την παρουσία στην Ελλάδα εκπροσώπων 17 Σωματείων απο όλη την Ευρώπη αλλά και σύσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών στις εκδηλώσεις της Αθήνας.
Η φωτογραφία κάτω απο την Ακρόπολη με τους εκπροσώπους της ALE, του Σωματείου Ελλήνων μηχανοδηγών, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών και των Διοικήσεων των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ έχει προκαλέσει κύκλο συζητήσεων για τον αναβαθμισμένο ρόλο του Σωματείου μας. 
Η ΠΕΠΕ έχει καταστεί πλέον σημείο αναφοράς και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε πολλούς εκπροσώπους ,ιδιαίτερα του "συνδικαλιστικού κατεστημένου του χτες".
Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν και οι δράσεις του Σωματείου μας συνεχίζονται.
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι επόμενες 10 μέρες θα είναι καθοριστικές για να κλείσουν σημαντικότατα ζητήματα ενώ το επικείμενο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων τον Δεκέμβριο (λογικά στην Αθήνα) θα είναι ιστορικής σημασίας για την επόμενη μέρα τόσο στο Σωματείο μας όσο και για τα συνδικαλιστικά δρώμενα στον σιδηρόδρομο καθώς αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου