Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Πλήρης η αποτυχία του Ν. Θεοδωρόπουλου ΄- Ενίσχυση ζήτησε εκ νέου το ΜΘ

Καταστροφικές συνέπειες για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε η εντολή για την ανάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας απο τον αρχισυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ Νώντα Θεοδωρόπουλο.
Οι καραμπινάτες παρανομίες (σαν αυτή που αποκαλύψαμε χτες) στον προγραμματισμό εργασίας έχουν αναγκάσει τους
διοικούντες να αναθεωρήσουν πολλές απόψεις τους, αφού ο αρχισυνδικαλιστής/εργατοπατέρας με λογικές παράγκας προσπαθεί να φέρει εις πέρας την λειτουργία του κλάδου.
Το τελευταίο περιστατικό αφορά και πάλι το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, όπου ο Προϊστάμενος ενημέρωσε πως χρειάζεται...ενίσχυση προκειμένου να μεταβεί σε αυτό μηχανοδηγός που λειτουργεί σαν ...πληροφοριοδότης του αρχισυνδικαλιστή της ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία.
Για να ενισχύσει μάλιστα το αίτημα αυτό και να εξυπηρετηθεί το παιδί του Νώντα, το ΜΘ χτες προχώρησε ακόμα και σε κατάργηση εμπορικών τρένων προκειμένου να φανεί η άμεση ανάγκη για ενίσχυση της Θεσσαλονίκης.
Αντί ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Υπηρεσίας να αναλύσει τις δυνατότητες του προσωπικού και να κατανείμει ανάλογα το έργο, προσπαθεί να λειτουργήσει με λογικές πράσινης παράγκας, διαρρέοντας μάλιστα τις εντολές που δέχεται καθώς πρώτο μέλημα του είναι η συνδικαλιστική επιβίωση της παράταξης του και έπειτα η προσωπική του επιτυχία.
Αυτό έκανε και με το mail για τις υπηρεσίες του Προαστιακού Αθήνας, όπου ο αποτυχημένος Θεοδωρόπουλος διέρρευσε στον γραφικό της ΑΣΚΕ,  νομίζοντας ότι κάποιοι θα φοβηθούν να αναλάβουν την ευθύνη της πρότασης. Ωστόσο προτάσεις γίνονταν,γίνονται και θα γίνονται καθημερινά γιατί πολύ απλά ο Θεοδωρόπουλος έχει αποτύχει στον ρόλο του και πλέον κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψην τους ερασιτεχνισμούς του.

Η συμφωνία και η ΠΑΣΚ

Εκτός απο αποτυχημένος Προϊστάμενος, ο συνάδελφος Θεοδωρόπουλος είναι και αποτυχημένος συνδικαλιστής, ο μοναδικός στον χώρο του σιδηροδρόμου που κατάφερε ,χάρην της προσωπικής του φιλοδοξίας και φυσικά λόγω της συνδικαλιστικης του ανυπαρξίας , να τριχοτομήσει την παράταξη στην οποία ήτο επικεφαλής μέχρι το 2012.
Βλέποντας την επερχόμενη συμφωνία της ΠΕΠΕ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο αποτυχημένος συνδικαλιστής έχει κυριολεκτικά σαστίσει και καταβάλει κάθε προσπάθεια για να την δυναμιτίσει διοχετεύοντας ακόμα και λανθασμένες πληροφορίες για το τι αυτή περιλαμβάνει
Φυσικά όλοι έχουν αντιληφθεί τον ρόλο του, ενώ στην ΠΑΣΚ Έλξης επικρατεί πλέον χαμός μετά την αποκάλυψη μας ότι μάρτυρας υπέρ συνδικαλιστή της σε δικαστήριο για προαγωγές εμφανίστηκε ο κ. Ρετσινάς. Ιθύνων νους πίσω απο όλα αυτά είναι ο Νώντας.

Δεν μπορεί να δώσει λύσεις

Ξεκάθαρο είναι λοιπόν ότι ο Θεοδωρόπουλος και η ΠΑΣΚ έχουν αποτύχει σε όλα τα επίπεδα.
Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να λειτουργεί με βάση τις αρχές της παράγκας,τις οποίες ακολουθεί ο αρχισυνδικαλιστής της ΠΑΣΚ για την διαχείριση του προσωπικού ενώ η ΠΕΠΕ δεν του επιτρέπει αυτές τις λογικές.
Όση στήριξη και να έχει απο τον γραφικό συνδικαλιστή της ΑΣΚΕ και το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών,τα αδιέξοδα έχουν εμφανιστεί στην καθημερινότητα και τα ερωτηματικά είναι πολλά. Απόδειξη της ευθείας συνεργασίας ΠΑΣΚ και ΠΑΜΕ, αποτελεί η τοποθέτηση συνδικαλιστή της Ομοσπονδίας ότι δίνουν υλικό στον γραφικό για να το προωθεί,αλλά αυτός έχει απαξιωθεί και δεν έχουν τα αποτελέσματα που θα ήθελαν.(Τελευταία συνεδρίαση ΔΣ ΠΟΣ).
Απέτυχε σε όλα, έβαλε μέχρι και  συνδικαλιστή της παράταξης του να απειλήσει μηχανοδηγούς ακόμα και με μεταθέσεις (Συρόπουλος στην συνεδρίαση του ΔΣ στην Θεσσαλονίκη,απευθυνόμενος σε συνάδελφο απο την Δράμα) και τώρα δρέπει τους καρπούς της ανυπαρξίας του, τόσο σε συνδικαλιστικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο. 
Μοναδικό αποκούμπι της άλλοτε κραταιάς παράταξης, το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης, όπου ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας δέχεται να εκτελεί χρέη τμηματάρχη στον προγραμματισμό εργασίας για να λαμβάνει εξαιρέσιμες μέρες.
Στην θέση αυτή βρέθηκε μετά απο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το καλοκαίρι συνάδελφος που αντικαθιστούσε τον Πασχάλη Γκαντιτζικίδη και έκτοτε υπάρχουν σοβαρές διαμαρτυρίες όταν ο Ναθαναηλίδης αναλαμβάνει τον προγραμματισμό εργασίας.
Η χτεσινή μας ανάρτηση,προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο στον Θεοδωρόπουλο καθώς εμφανίζεται να έχει άγνοια για τον προγραμματισμό εργασίας όταν αυτός γίνεται απο τον Ναθαναηλίδη.
Συμπέρασμα 
Η ΠΑΣΚ έχει γίνει μικρή και ο Θεοδωρόπουλος έχει καταστεί ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εργοδοτικός συνδικαλιστής με την βούλα.Αδύναμος και απομονωμένος.

Η αντιμετώπιση απο εμάς, θα είναι αυτή που πρέπει να έχουν όσοι συνδικαλιστές νομίζουν ότι μπορούν να πατάνε σε 2 βάρκες,όσο και αν προσπαθεί ο φίλος μας Νώντας να πείσει εαυτόν και άλλους ότι θα παραιτηθεί απο το  συνδικάτο το Δεκέμβρη ή να αποσπάσει συμπάθεια λέγοντας ότι θα είχε ήδη παραιτηθεί αλλά τον έχει ενοχλήσει η κριτική απο το στέκι της έλξης.
Φίλε Νώντα απο το 2012 τα ίδια λές,ούτε τον εαυτό δεν πείθεις.
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Νομιζω υπαρχει μια καραμπινατη αντίφαση στο κειμενο.αν τον ενδιέφερε πρωτα η παράταξη του κι οχι η προσωπική του φιλοδοξία θα είχε παραιτηθεί από την πασκε.το μονο που καταφερνει με τις ενέργειες του και το μονο που εχει καταφέρει μέχρι τωρα ειναι να εκτειθεται.θεωρω ότι από την δημιουργία της εξέλιξης και μετα του εχουν δημιουργηθεί τετοια απωθημένα που σε τελική ανάλυση τον οριζουν κιολας.εννοειται βεβαια ότι κανένας συνδικαλιστής και πουθενα δεν νομιμοποιειται ηθικά τουλάχιστον να διοριζεται σε τέτοιες διοικητικές θέσεις.η αποδοχή της θέσης εξεθεσε το συνδικαλιστικο κίνημα γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πουλήσει τα πάντα για να επιβιώσει.
    Είναι μαθημένος στο να πουλάει.
    45 μεταταχθέντες ξέρουν καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή