Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Π.Σ.Συνταξιούχων "Η Ενότητα" ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρ.Κοντζιά) στις 10.00’π.μ.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Με την Παναττική συγκέντρωση την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις:
ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, αντιστέκονται αγωνιστικά στα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εφαρμόζει μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς με την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων.
Οι περικοπές αυτές έρχονται πάνω στις «θανατηφόρες» περικοπές των προηγούμενων χρόνων και υποβαθμίζουν τις συντάξεις μας σε προνοιακά βοηθήματα.
Η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει». Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» καλεί όλους τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση για να απαιτήσουν:
Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Τη δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων, που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ.
    
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου