Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Προβοκάτσια -ως... συνήθως- καταγγέλει το ΠΑΜΕ και η ΑΣΚΕ βγάζει και ανακοίνωση

Όπως συνηθίζουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και ο γραφικός τους εκπρόσωπος στην έλξη,ανακάλυψαν προβοκάτσια στην χτεσινή μας ανάρτηση (κλικ εδώ) και μάλιστα με ύφος
απειλητικό (...) βγάλανε και ανακοίνωση την οποία το στέκι της έλξης, το blog των μηχανοδηγών δημοσιεύει όπως κάνει με τις ανακοινώσεις όλων των παρατάξεων.

Είναι πλέον εμφανής ο εκνευρισμός των εκπροσώπων της ιερής αγελάδας του συνδικάτου που είχαν μάθει δεκαετίες τώρα στον μονόλογο,αποτελώντας την ουρά του συστήματος που έφτασε την χώρα στα μνημόνια της υποταγής.

Στον συνάδελφο Παναγούλια Πέτρο (δεν γνωρίζουμε το πατρώνυμο του, δεν διατηρούμε μητρώο πολιτικών φρονημάτων στο στέκι  με ονοματεπώνυμα πατρόνυμα και διευθύνσεις όπως κάνουν προφανώς στο ΠΑΜΕ και στην ΑΣΚΕ) , εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και επικεφαλή της παράταξης του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, συνιστούμε ψυχραιμία και να μάθει να ακούει τον αντίλογο. Προσέβαλε πρόσφατα τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ζήτησε και τα ρέστα όταν έλαβε απαντήσεις.(για το περίφημο χιλιάρικο αναφερόμαστε).

Για τις  πραγματικές προβοκάτσιες απο το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών σε βάρος προσώπων τα τελευταία 2 χρόνια, έχουμε τέτοιο ιστορικό στο αρχείο μας, που αν τα  αντιμετωπίζαμε με την "δέουσα σοβαρότητα" θα είχε σοβαρότατο πρόβλημα κ η παράταξη του ΠΑΜΕ και οι συντάκτες των ανακοινώσεων και οι εκπρόσωποι τους.
Απλά επιλέγουμε να  αδιαφορούμε,ενίοτε να γελάμε και όταν εμείς κρίνουμε ότι απαιτείται, να τους απαντάμε όπως  τους αξίζει. 
Με λόγο και επιχειρήματα που  τους ενοχλούν.
Το δε απειλητικό ύφος του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών δεν τρομάζει κανένα απο εμάς. Έχουμε ακούσει και χειρότερα κατά καιρούς.
Το ύφος αυτό, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ   να το απευθύνουν στα "αφεντικά". ΑΝ τολμάνε.
Όχι στο blog των μηχανοδηγών.
Κατά τα λοιπά τους ευχαριστούμε για την διαφήμιση!

Η ανακοίνωση της ΑΣΚΕ > 

Καταγγέλουμε το αυτοαποκαλούμενο  ως  μπλογκ των μηχανοδηγών με τον τίτλο ''στέκι της έλξης'' καθώς ξεπέρασε κάθε όριο με την σημερινή του  προβοκάτσια
Με  ποταπό και παντελώς  αισχρό   τρόπο  το ''στέκι της έλξης''     επιτίθεται στο ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών  και την ΑΣΚΕ καθώς αναφέρει  ψευδώς ότι το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών ζητά να γίνουν μεταθέσεις προσωπικού και να κοπούν δρομολόγια.
Καλούμε  τον διαχειριστή του μπλογκ με τον τίτλο ''στέκι της έλξης'' ( όπως  ο ίδιος έχει πολλές φορές αποδεχθεί ότι είναι  ο διαχειριστής) Γενιδούνια Κων/νο του Στεφάνου αλλά και τους υπόλοιπους της διαχειριστικής ομάδας του  ιδίου μπλογκ με τίτλο  '' το στέκι της έλξης''  να αποσύρουν  άμεσα  τον παραπλανητικό,συκοφαντικό,ψευδεπίγραφο ,και προσβλητικό τίτλο ανάρτησης του:
"Kάντε μεταθέσεις , καταργήστε δρομολόγια" μας λέει το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών
 Απευθυνόμενοι   δε προς όλους τους σιδηροδρομικούς  στην επικράτεια ξεκαθαρίζουμε:

Το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών και η ΑΣΚΕ  δεν ζήτησαν ποτέ να γίνουν μεταθέσεις προσωπικού ή να καταργηθούν δρομολόγια ή να γίνουν επικουρίες στον κλάδο έλξης ( ή σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο.)

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό παρά την   οικτρή και ποταπή προβοκάτσια  που έστησε  ο διαχειριστής του μπλογκ με τίτλο '' στέκι  της έλξης ''  θα το αντιμετωπίσουμε με την δέουσα σοβαρότητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεπερνούν τα όρια.

Έχουμε πάλι ζητήσει από  το εν λόγω μπλογκ    να προβεί σε αποκατάσταση της αλήθειας για προηγούμενο ατόπημα του καθώς  (και πάλι ψευδώς ) διέδωσε με ανάρτηση του , ότι στο .... κατέβηκαν... κατόπιν πιέσεων, αλλά μέχρι σήμερα η διαχειριστική του ομάδα  δεν το έπραξε.

Με ύβρεις ,με χαρακτηρισμούς ,με απαξιωτικούς όρους, με ψέματα ,με συκοφαντίες, με σενάρια και προβοκάτσιες οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσα από τα προπαγανδιστικά τους ''εργαλεία'' (βλέπε  στέκι της έλξης) προσπαθούν να ''χτυπήσουν'' το ΠΑΜΕ σιδηροδρομικών και την ΑΣΚΕ καθώς είναι οι μόνες δυνάμεις στον σιδηρόδρομο που υπερασπίζονται τους σιδηροδρομικούς  και τα εργασιακά τους δικαιώματα.Είναι οι μόνες δυνάμεις που αντιστάθηκαν και συνεχίζουν να αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου ,στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας .

ΑΣΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Η ενόχληση του γραφικού εκπρόσωπου του ΠΑΜΕ στην έλξη για την άναρτηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία.Καθόλου τυχαία και η επίθεση του ΠΑΜΕ.
    Όπως δεν του αρέσουν γενικώς οι απαντήσεις,σε κανένα στο ΠΑΜΕ δεν αρέσουν οι απαντήσεις. Είχαν μάθει αλλοιώς.
    Το στέκι γράφει το αυτονόητο.Όταν κατηγορείς το Σωματείο ως εργοδοτικό επειδή έχουμε διανυκτερεύσεις τις οποίες εμείς υποτίθεται ότι επιβάλουμε,πια πρόταση έχεις για να γίνουν τα τρένα με την δεδομένη έλλειψη προσωπικού στην περιφέρεια ; Όταν λές ότι δεν ζητάς καταργήσεις δρομολογίων,πως αυτά θα γίνουν όταν δεν έχεις προσωπικό και καταγγέλεις την υπερεργασία που επιβάλουν δήθεν οι "εργοδοτικοί" συνδικαλιστές;
    Άρα,μονόδρομος είναι είτε οι καταργήσεις δρομολογίων - με όποιες συνέπειες έχουν αυτές- είτε οι μεταθέσεις για να ισοροπήσει το θέμα των διανυκτερεύσεων μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις.
    Ο εκνευρισμός του στυλ "Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε μεταθέσεις " φανερώνει και το αδιέξοδο τους. Δεν ζητάνε μεταθέσεις, δεν θέλουν και διανυκτερεύσεις αλλά συναντήσεις των τρένων! Το πως θα γίνει σήμερα αυτό,δεν το απαντούν (και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει να το κάνουν,αρκούνται να κριτικάρουν τους άλλους).
    Είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνανε με την ΕΕΣΣΤΥ όταν 2 μέρες πριν το άνοιγμα των προσφορών το ΠΑΜΕ δια μέσου του γραφικού του εκπροσώπου έκανε μείζον θέμα για την ...καθυστέρηση σε... αρτηριακό τρένο σε αρχικό σταθμό,την οποία και χρέωσε στην ΕΕΣΣΤΥ (πιθανώς να ήταν και έτσι) με τρόπο όμως που απαξίωνε την εταιρεία και με επιθέσεις σε πρόσωπα διοικούντων αποκλειστικά(όχι πολιτικά επιχειρήματα).
    ΑΝ το στέκι έκανε το ίδιο, θα είμαστε τα τσιράκια των Ιταλών,αυτοί που χτυπάνε ύπουλα την τεχνική βάση και 2 μέρες πριν την πώληση της χτυπούν την ΕΕΣΣΤΥ για να πουληθεί.
    Το έκανε όμως το ΠΑΜΕ και ήταν άλλη μια μέρα στην δουλειά.Γιατί το ΠΑΜΕ ¨πονάει¨ την ΕΕΣΣΤΥ ενώ οι άλλοι θέλουν να πωληθεί...
    Όταν χτυπάς με τόσο βρώμικο τρόπο το μηχανοστάσιο Κιάτου,υπονοώντας ότι το έργο που έχει, δίνεται σε αυτό για να εδραιωθεί συνδικαλιστής της ΠΕΠΕ στον χώρο αυτό και όχι λόγω πραγματικών αναγκών, τι υπονοείς άραγε και ποια μηνύματα στέλνεις στην εργοδοσία σαν ΠΑΜΕ μέσω του γραφικού σου εκπροσώπου;
    Πολλές φορές λοιπόν αυτά που εννοούμε δεν χρειάζεται να τα λέμε,οι μηχανοδηγοί και οι σιδηροδρομικοί μόνο χαζοί δεν είναι και τα κενά στις θέσεις του ΠΑΜΕ είναι πλέον ολοφάνερα.
    Είναι προσωπικές οι ευθύνες για την διολίσθηση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που έφτασε στο σημείο να στοχοποιεί τους εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την μέρα της συγκέντρωσης στην Καρόλου για το περίφημο χιλιάρικο. Όταν και ο Παναγούλιας, ο επικεφαλής του, φώναζε στα μικρόφωνα,που είναι οι εργαζόμενοι,πήγαν να πάρουν το χιλιάρικο,επειδή οι συνάδελφοι αδιαφορούσαν για την συγκέντρωση της ΠΟΣ στην είσοδο του κτιρίου.Αδιαφορούσαν και για την παρουσία του ίδιου προφανώς γιατί δεν έχει κοινό να λέει "το ποίημα."
    Επειδή όμως το στέκι έχει τεράστια επισκεψιμότητα,ενοχλούνται όταν τους γίνεται η παραμικρή κριτική.
    Πλάθούν σενάρια για δήθεν εργοδοτικούς συνδικαλιστές,για συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι,τώρα τελευταία ανακαλύπτουν και υπερωρίες εκεί που δεν υπάρχουν!
    Θέλουν να απαξιώσουν οτι ΔΕΝ ελέγχουν.Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΜΕ.
    Και το στέκι της έλξης,δεν ελέγχεται απο καμία παράταξη ΓΙΑΤΙ δημοσιεύει ΟΛΕΣ τις απόψεις και ανακοινώσεις τους,ακόμα και αυτές που μας καταγγέλουν.
    Έχουν ονοματεπώνυμα αυτοί που ευτέλισαν το ΠΑΜΕ και μίκρυναν την Ομοσπονδία τα τελευταία 5 χρόνια.
    Όσον αφορά τον γραφικό του εκπρόσωπο,εδώ είμαστε,όποτε θέλει,ο άνθρωπος έχει εμφανές πρόβλημα εμπάθειας-και όχι μόνο με εμένα ως πρόσωπο-.
    Θα μάθει να ακούει απαντήσεις ωστόσο,γιατί οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχαν μάθει στους μονόλογους δεκαετίες τώρα.
    Αν και ο αγαπημένος γραφικός μας, δεν είναι συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, είναι μια κατηγορία μόνος του!

    Γενιδούνιας Κώστας του Στεφάνου (χαίρομαι που οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ γνωρίζουν και αναγράφουν το πατρώνυμο μου,δείχνουν ότι ποτέ δεν απαρνήθηκαν τα αγαπημένα φακελώματα πολιτικών φρονημάτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή