Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Βρήκε την ..καρέκλα που έψαχνε χρόνια


Την καρέκλα του στελέχους στον ιδιωτικό τομέα,καρέκλα που αναζητούσε εναγωνίως και όσο εργαζόταν στο Δημόσιο Σιδηρόδρομο φαίνεται πως βρήκε συνταξιούχος μηχανοδηγός. Παρόλο που προσπαθούσε εδώ και καιρό να πείσει,διαψεύδοντας,ότι 
δεν έχει καμία σχέση με όσα ακούγονταν στην πιάτσα και τον ήθελαν ως ενδιάμεσο σε προσέγγιση συνταξιούχων αλλά και εν ενεργεία συναδέλφων, ο ρόλος του αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες.

Αποδείχτηκε δηλαδή ότι όσοι του καταλόγιζαν διαχρονικά ματαιοδοξία και υπερβολική φιλοδοξία είχαν απόλυτο δίκιο. 
Θέλει άλλωστε να μην έχεις καμία ηθική αναστολή για να περάσεις στην αντίπαλη όχθη με τέτοιο τρόπο,που χτυπά "εμμέσως" όσους εργάστηκες μαζί επί δεκαετίες.
Θα πεί κάποιος ελεύθερη αγορά έχουμε,δικαίωμα του είναι.
Και εμείς θα συμφωνήσουμε βεβαίως. 
Ένας συνταξιούχος,στέρησε μια θέση εργασίας απο ένα νέο άνεργο για να ικανοποιήσει τον διαχρονικό εγωισμό του.

Ένας συνταξιούχους,μετά απο δεκαετίες στο δημόσιο τομέα και αφού αποκόμησε ΌΛΑ τα οφέλη απο αυτόν, θέλησε να γίνει "στέλεχος" στον ιδιωτικό τομέα χάρη σε τεχνογνωσία που απέκτησε απο το δημόσιο, σε μια θέση εργασίας που πολλοί θα ήθελαν να έχουν,αλλά απέκτησε αυτός δεκαετίες πριν-άγνωστο πως-.Θέση εργασίας που του χάρισε πολλά οφέλη,το ξαναγράφουμε.
Θα χαρούμε να τον δούμε και στα μηχανοστάσια,άλλωστε σε τέτοιους ανθρώπους αξίζει ορισμένα πράγματα να τους τα λές και κατ ιδίαν και κοιτώντας τους στα μάτια.
Απο ποιόν άλλωστε έλλειψε η ντροπή....
Αλήθεια όμως, αν εργαζόταν ακόμα στο δημόσιο,θα έκανε τέτοιες σκέψεις και πράξεις ; Kαι τι θα έλεγε άραγε για αυτούς που θα έκαναν κάτι τέτοιο αντίστοιχο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αλήθεια στην εφορία δηλώνει τον ρόλο του στελέχους, ή παραμένει συνταξιούχος που διαμαρτύρεται για τις περικοπές που υπέστη.
Y.Γ. Για εμάς αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν κατάλοιπα της ιστορικής λήθης,οπορτουνιστές και παρτάκηδες ολκής.. Απλά σήμερα θέλαμε να θυμίσουμε σε κάποιους ,αυτά που τους λέγαμε και δεν μας πίστευαν επειδή είναι καλοπροαίρετοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου