Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ξεκινά η κατασκευή της υπογειοποίησης του τρένου στα Σεπόλια.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατασκευή της σήραγγας Σεπολίων ένα από τα πλέον σημαντικά έργα της πρωτεύουσας, μετά και την σημερινή έγκριση χρηματοδότησης των απαιραίτητων κονδυλίων από το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility - CEF).


Το έργο αφορά την κατασκευή της υπόγειας τετραπλής σιδηροδρομικής γραμμής  στην περιοχή των Σεπολίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός  ανέρχεται σε 95 εκατ. ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η ΕΡΓΟΣΕ και η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται για τον Ιούνιο του 2022.

Πρόκειται για την μερική υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου στα Σεπόλια, η κατασκευή της θα μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ατυχημάτων, θα ελαφρύνει τον  κυκλοφοριακό φόρτο ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν χώροι πρασίνου σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. 

Η σιδηροδρομική σήραγγα Σεπολίων θα έχει μήκος 1.440 μέτρα, ενώ στην επιφάνειά της προβλέπεται να διαμορφωθούν πάρκο και χώροι παιχνιδιού.

Το υπόλοιπο τμήμα θα κατασκευαστεί σε όρυγμα, γιατί η γραμμή συναντά τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ και κυρίως τη γραμμή του μετρό, που δεν επιτρέπουν την πλήρη υπογειοποίηση.

Θα υπάρχει, όμως, περίφραξη και οι πεζοί θα εξυπηρετούνται από πεζογέφυρες. Για την κίνηση των οχημάτων θα γίνουν κυκλοφοριακές μελέτες και θα ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές.

Eπίσης θα κατασκευαστεί τετραπλή γραμμή, η οποία, σε συνδυασμό με το έτοιμο τμήμα από τις Τρεις Γέφυρες ώς τις Αχαρνές, θα επιτρέψει την πύκνωση των δρομολογίων του προαστιακού, που θα εξυπηρετεί μεγάλες περιοχές του δυτικού λεκανοπεδίου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή των Σεπολίων θα αναβαθμιστεί η όλη περιοχή καθώς θα θα σταματήσει να είναι δύο ξεχωριστά τμήματα, το «πάνω» και το «κάτω από τις γραμμές», ενώ η ανάπλαση που θα ακολουθήσει με την δημιουργία ποδηλατοδρόμων και πάρκων θα δράσει ευεγερτικά και στην ενίσχυση του αγοραστικού - μισθωτικού ενδοιαφέροντος για κατοικίες της περιοχής. 

www.insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου