Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζεται η αποκαρδιωτική κατάσταση στην ΠΟΣ

Τουλάχιστο δυσάρεστη-αποκαρδιωτική στην Ομοσπονδία με μεγαλύτερη απόδειξη την αποχώρηση της  ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών  απο την χτεσινή συνεδρίαση με πρόσχημα την
καθυστέρηση στην έναρξη της συνεδρίασης. 
Το στέκι της έλξης δικαιώνεται για  την σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει τα τελευταία χρόνια για την έλλειψη σοβαρότητας και στρατηγικού προσανατολισμού στο Δευτεροβάθμιο Όργανο αντιπροσώπευσης των Σιδηροδρομικών.
Η ΠΟΣ κινδυνεύει - με προσωπικές ευθύνες συγκεκριμένων συνδικαλιστών-σύντομα να καταστεί Οργάνωση- σφραγίδα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον σιδηρόδρομο.
Ο τελευταίος χρόνος έχει αναλωθεί σε ανακοινώσεις της ΠΟΣ -ακόμα και σε βάρος συνδικαλιστών που ...διεκδίκησαν περισότερα για τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν -(επίθεση ΠΟΣ στον Πρόεδρο των μηχανοδηγών τον περασμένο Σεπτέμβριο), σε γενικόλογες τοποθετήσεις και χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση στα δρώμενα που αφορούν τις ραγδαίες εξελίξεις στον σιδηροδρομικό χώρο.
Η ΠΟΣ ακολουθεί τις εξελίξεις εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα προσωπικών επιλογών και εμπαθειών συγκεκριμένων προσώπων και παρατάξεων.

Είναι καλό λοιπόν να θυμόμαστε την κοινή μας Ομοσπονδία (Όπως θέλουν να μας πείσουν πολλές παρατάξεις) είναι ακόμα καλύτερο να τους θυμίζουμε ότι αυτή πρέπει κιόλας να λειτουργεί και όχι να παραμένει κλειστή αρνούμενη να δεί τον περίγυρο,ανήμπορη  να έχει στοιχειώδες όραμα για το μέλλον αλλά και να θωρακίσει το παρών.
Η χτεσινή εξέλιξη,αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, σε όλους ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. 
Αντί λοιπόν ορισμένοι να συζητούν για το πως θα... αναδιοργανώσουν το κίνημα,ας ασχοληθούν σοβαρά με το πως θα βάλουν τέλος στην αποκαρδιωτική κατάσταση της Ομοσπονδίας.
Εμείς θα συνεχίσουμε την -καλοπροαίερετη- κριτική όσο και αν αυτή ενοχλεί.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου