Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Γιάννη Γρίβα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του συναδέλφου σταθμάρχη Γιάννη Γρίβα
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ακούω  για επερχόμενη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ και μείωση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ αυτό είναι φούμαρα ,γιατί η Ε.Ε. και δη η ΟΝΕ έχει οικοδομηθεί
στη βάση ορισμένων αξιωμάτων και νόμων που όχι μόνο είναι απαγορευτικά αλλά αποτελούν για τους τροικανούς νεοφιλελεύθερους ,γόρδιο δεσμό . 
 Αξίωμα πρώτο: ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ το οποίο λέει ότι, ο κάθε άνθρωπος σε μια κοινωνία δρα ορθολογικά θέλοντας να μεγιστοποίηση την ωφέλεια του .
 Αξίωμα δεύτερο: ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΑΘΩΝ που λέει ότι , αν οι τιμές των αγαθών, προϊόντων αυξηθεί και το εισόδημα μειωθεί, τότε οι καταναλωτές  πάλι θα ικανοποιηθούν διαλέγοντας προϊόντα με την δυνατή χαμηλότερη τιμή.
 Το τρίτο αξίωμα: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ το οποίο είναι ή καλύτερα μας κάνουν σαφές ότι, οι μεταβολές ποσότητας χρήματος δεν επηρεάζουν  τις μεταβλητές οικονομίας (ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ-ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ-ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ-ΑΕΠ)  αλλά μόνο το επίπεδο τιμών . Αυτό είναι για την οικονομία όχι μόνο άτοπο, αλλά πέρα για πέρα η μείζων ηλιθιότητα!   Αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο πέσουν λεφτά  στη αγορά  τότε θα επηρεασθούν οι τιμές, άρα πληθωρισμός. 
Τέταρτον , διακατέχει όλους ο νόμος του Say. NOMOΣ   ΤΩΝ   ΑΓΟΡΩΝ.  Η προσφορά δημιουργεί  τη ζήτηση , η αγορά θα λύσει μόνη της τα δημιουργημένα προβλήματα αν παρουσιασθούν. Δεδομένου ότι η αγορά εργασίας καθορίζει  τις αμοιβές με βάση  την προσφορά-ζήτηση. 
Εύκαμπτοι μισθοί προς τα κάτω ( σημαίνει κατά την θεώρηση μας μείωση παραγωγής, άρα αύξηση ανεργίας), εύκαμπτες τιμές και επιτόκια συνιστούν μηχανισμό που αυτόματα προσαρμόζεται. 
Συνεπώς όπως το θέτουν, στη χώρα μας μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας , οι αμοιβές της εργασίας στο δημόσιο- ιδιωτικό-συντάξεις ,όπως και οι δαπάνες για υγεία-παιδεία, ασφάλεια, κοινωνικό κράτος δεν έχουν προσαρμοσθεί άρα απαιτείται και είναι αναγκαίο η μείωση τους περαιτέρω(ΠΩΠΩ τι ηλιθιότητα!..). Αυτές είναι οι λογικές που επικρατούν και εμείς ως χώρα τις αποδεχόμαστε δεδομένου ότι η χώρα μας έχει υποστεί από το 2009 μείωση του ΑΕΠ  28% , μείωση της κατανάλωσης από 215 δις σε 156δις, μείωση κατά 65% των επενδύσεων, εκτόξευση της ανεργίας κ.ά.!
Σας υπενθυμίζω εδώ την ρήση του κ. υπουργού ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ << ήταν επιλογή μας η υπερφορολόγηση  της μεσαίας τάξης της χώρας μας>>. Επίσης  στη συνέντευξη του Σόιμπλε στον Παπαχελά  είπε <<η κυβέρνηση της Ελλάδας ποτέ δεν μας είπε για μια άλλη επιλογή που θα έφερνε την χώρα σας σε ανάπτυξη, οποιαδήποτε και αν ήτανε ήταν συζητήσιμη, αρκεί να καθοριζόταν   από το διαμορφωμένο πλαίσιο της ΚΟΜΙΣΙΟΝ >>. 
  Άρα θα εμφυσήσει η κυβέρνηση στο κόσμο ότι βγαίνουμε στις αγορές και επομένως έπεται η ανάπτυξη, δεδομένου ότι έως το 2022 θα πρέπει να έχουμε 3,5% πλεόνασμα, ενώ από το 2023 έως 2060 στο 2,2%,  όμως υπό επιτήρηση  . Άρα για ποιά  ανάπτυξη μιλούνε; Για ανάπτυξη που θα είναι σε όφελος του πολυεθνικού κεφαλαίου και σε βάρος του κόσμου της εργασίας !.................
Δεδομένου ότι σύμφωνα με τον ημερήσιο τύπο από το 2010 -2016  77,500 Έλληνες εκατομμυριούχοι και πλέον των 130 μεταξύ αυτών που βγάλανε χρήματα(εκατομμύρια) στους φορολογικούς παραδείσους. 
 Επιπλέον δε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, η αισιοδοξία  αποτελεί και είναι θα λέγαμε ανοησία γιατί η φούσκα που έχουν δημιουργήσει με τα πακέτα ποσοτικής χαλάρωσης  προκαλεί άνοδο στις αξίες πλασματική(ακίνητα-μετοχές κ.ά.), άρα  άνοδο στα χρέη λόγω της αύξησης των εγγυήσεων  για τα όποια δάνεια.
 Όταν σπάσει τι θα γίνει; Παγκόσμιο κράχ και τότε τι;  

ΕΡΧΕΤΑΙ …………………….
                                                                                              08-11-2017                                                                                         
                                                                                    ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                                                      ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου