Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

H +ΣυνΕξέλιξη καταγγέλει ΠΟΣ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι - σες
H ΣυνΕξέλιξη καταγγέλλει την πλειοψηφία της  Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για τις αήθεις επιθέσεις σε βάρος
του Προέδρου του Σωματείου των Μηχανοδηγών αλλά και των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η στοχοποιήση του Πρόεδρου της ΠΕΠΕ αποτελεί  στοχοποιήση στην δυναμική  που έχει αναπτύξει το σωματείο τα τελευταία χρόνια . Ένα σωματείο με πρωταγωνιστικό ρόλο στα σιδηροδρομικά δεδομένα συμμετέχοντας, σε θεσμούς εγχώριους και Ευρωπαϊκούς , δημιουργώντας έναν άλλο δρόμο αντιπροσώπευσης διαμορφώνοντας τις εξελίξεις και όχι τρέχοντας πίσω από αυτές .
Καταγγέλλουμε την ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στις 19 Σεπτεμβρίου με την οποία για πρώτη φορά στην ιστορία του σιδηροδρομικού συνδικαλιστικού κινήματος και σε κοινό μέτωπο ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών χρησιμοποίησαν το Δευτεροβάθμιο Όργανο για να στοχοποιήσουν εκλεγμένο συνδικαλιστή και μάλιστα Πρόεδρο Πρωτοβάθμιου Σωματείου . Η κίνηση αυτή, είναι βαθιά πολιτική και φανερώνει την δεινή θέση και την απαξίωση στην οποία  έχει περιέλθει σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα στον σιδηρόδρομο. Ελάσσονες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, απομεινάρια πολιτικών δυνάμεων του χτες, χρησιμοποιούν την σφραγίδα της ΠΟΣ για να χαλκεύσουν τα πραγματικά γεγονότα. 
Ίδια τακτική και από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, που έχοντας προφανή αδυναμία να πείσουν για την ορθότητα των προτάσεων τους, επιδιώκουν σε πολλούς χώρους εργασίας να διαλύσουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν. Ακόμα χειρότερα τώρα τελευταία προσπαθούν να φιμώσουν όσους τους υποδεικνύουν –φωναχτά πλέον- τα αδιέξοδα των πολιτικών θέσεων τους. Κραυγαλέο παράδειγμα η τοποθέτηση του ΠΑΜΕ στην συγκέντρωση της ΠΟΣ στην  Καρόλου την ημέρα υπογραφής της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όταν και από μικροφώνου ο εκπρόσωπος του λοιδόρησε τους συναδέλφους επειδή δεν έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση της ΠΟΣ. Η φράση του επικεφαλής του ΠΑΜΕ, «που πήγαν οι εργαζόμενοι, στο ταμείο να πάρουν το χιλιάρικο  των Ιταλών;» θα τον συνοδεύει για το  επόμενο διάστημα του συνδικαλιστικού  του βίου.
Θέτουμε και στην κρίση των μηχανοδηγών  τις ιστορικά πρωτοφανείς και ανυπόστατες καταγγελίες της ΑΣΚΕ για τον ρόλο της ΠΕΠΕ τα τελευταία 2 χρόνια καθώς και την απόλυτη στήριξη της στην ΠΑΣΚ, σε μια λυκοσυμμαχία που έχει βάσεις σε όλο το συνδικαλιστικό πεδίο σε Πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες και την ΓΣΕΕ. 
Η  ΚΥΠατζίδικη αναφορά του πατρωνύμου του Προέδρου της ΠΕΠΕ σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών (ΑΣΚΕ)  αποδεικνύει ότι οι σημερινοί εκπρόσωποι του είναι όχι μόνο ανεπαρκείς, αλλά ΚΑΙ  ανιστόρητοι.  Οι εποχές των φακέλων για πολιτικά φρονήματα και το κυνήγι ακόμα και σε συγγενικά πρόσωπα αγωνιστών, πληρώθηκαν με αίμα από το ΚΚΕ
Οι κληρονόμοι αυτής της ιστορίας του ΚΚΕ, σήμερα έχει αποδειχτεί ότι όχι μόνο δεν έμαθαν από την πρόσφατη ιστορία του τόπου τίποτα, αλλά και ότι έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιούν μεθόδους της άκρας δεξιάς ,μεθόδους που αποτελούν μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας και των κινημάτων
Η ΣυνΕξέλιξη θα συνεχίσει τον καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μηχανοδηγών και των σιδηροδρομικών με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα.

Οραματιζόμαστε-Διεκδικούμε - Αγωνιζόμαστε   


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ +ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου