Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Σιδηροδρομικής Κίνησης

Με αφορμή όλα αυτά που γράφονται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο ένθεν και ένθεν και προκειμένου να ξεκαθαριστεί η στάση μας απέναντι σε όλα τα ζητήματα, αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε δημόσια και ξεκάθαρα προκειμένου να
προλάβουμε τη δημιουργία ρήγματος ανάμεσα στους εργαζόμενους.  
Είναι ξεκάθαρο για μας ότι στηρίζουμε οποιονδήποτε παλεύει και πετυχαίνει πράγματα και στόχους για αυτούς που εκπροσωπεί. Δεν αντιμετωπίζουμε κανένα συνάδελφο, καμίας ειδικότητας, ως αντίπαλο ή εμπόδιο. Στα δικά μας τα μάτια οι εργαζόμενοι δεν χωρίζονται, αντίθετα ενώνονται, ή τουλάχιστον πρέπει να το κάνουν, προκειμένου να είναι δυνατοί.
Η συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο των μηχανοδηγών με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι μία συμφωνία που ο καθένας αφού την διαβάσει και την αναλύσει, την κρίνει και την αξιολογεί. Και φυσικά οι πρώτοι που το κάνουν αυτό είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι μηχανοδηγοί. Είναι επίσης φυσικό ο καθένας να τοποθετείται διαφορετικά σε μία σειρά ζητημάτων που έτσι κι αλλιώς προκύπτουν από την συγκεκριμένη συμφωνία, αφού η σκοπιά ανάγνωσης του καθενός είναι διαφορετική.
Η κίνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να επιβραβεύσει τους κόπους των εργαζομένων θα πρέπει να είναι  το διεκδικητικό πλαίσιο στο νέο ιδιοκτησιακό περιβάλλον. Συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη της εταιρείας, μιας και αυτοί παράγουν τελικά το όποιο οικονομικό πλεόνασμα της!
Συμμετοχή ΟΛΩΝ όμως. Όλων όσοι με τον καθημερινό μόχθο τους στηρίζουν το επιχειρησιακό έργο της εταιρείας. Όλων όσοι φροντίζουν, ο καθένας από την μεριά του και στο μέτρο που του αναλογεί, να λειτουργούν όλα τα γρανάζια της μηχανής προκειμένου να «κυλάει» η μηχανή.
Θέση της παράταξης αποτελεί η πιστή εφαρμογή της νομιμότητας. Σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις.  
Είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας, γιατί στόχος μας εξαρχής ήταν ένας και παραμένει:
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΕΝΟΤΗΤΑ

2 σχόλια:

  1. Με λυπη διαβασα την ανακοινωση της ασκ η οποια ερχεται και αυτη να στοιβαχτει στα υπολοιπα γραφομενα στο διαδικτυο τις τελευταιες μερες και οχι μονο ,με αφορμη την συμφωνια και με αιτιο το σωματειο της ΠΕΠΕ και κυριως του προεδρου της. Παρα την υποσχομενη εισαγωγη της στην ουσια δεν ξεκαθαριζει τιποτα.Ειναι αοριστη σε σχεση με την συμφωνια αφου δεν εκφερει ξεκαθαρη αποψη γι αυτην εκτος ισως απ το σημειο που την θεωρει επιβραβευση της τραινοσε προς τους μηχανοδηγους.Η οποια συμφωνια καθε αλλο παρα τετοια ειναι .Το ιστορικο της το ξερουμε ολοι πλεον δεν χρειαζεται να το ξαναπω.Απλα θα πω οτι ηταν αποτελεσμα διεκδικησης κι οχι επιβραβευσης .Αν η ανακοινωση βγηκε με σκοπο να ξεκαθαρισει οτι η ασκ ειναι υπερ της νομιμοτητας και υπερ ολων των εργαζομενων παω πασο αν και δεν πιστευω οτι υπαρχει συνδικαλιστικη παραταξη που δεν ειναι .Το παραδοξο της υποθεσης ειναι οτι ενω μιλαει για ενοτητα στην ουσια καταφερνει (συνειδητα?) το αντιθετο .
    ΥΓ.Συναδελφοι το διεκδικητικο πλαισιο το εχετε ορισει με το εξωδικο και δεν ειναι η συμμετοχη στα κερδη της εταιρειας και πολυ σωστα δεν ειναι.Ειναι αντιφατικο ομως να λεμε οτι θελουμε να συμμετεχουμε στα κερδη αλλα απο την αλλη να μην θελουμε περικοπες. Απο εκει βγαζει το κερδος η εταιρεια.Εμεις συγκαταλεγομαστε στο κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΣΚ υπογράφει εξώδικο που λέει ότι αγανακτεί και νοιώθει έκπληξη για την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ,την οποία όμως δεν μπορεί να καταλάβει τι λέει,αλλά θέλει και για αυτήν μερίδιο για τα κέρδη γιατί διαβάζοντας την κάπου διαπίστωσε ότι έχει οικονομικές αμοιβές.
    Θέλει μερίδιο η ΠΕΠ χωρίς να διεκδικήσει,αλλά νομίζοντας ότι θα το έχει όταν παραχωρεί τα κλειδιά του Σωματείου στον Παρασκευόπουλο,ορίζοντας τον ως διαπραγματευτή της.
    Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει τίποτα γιατί πολύ απλά ο συντάκτης άλλα θέλει να πεί,αλλά δεν τολμά.
    Τα αφήνει έτσι ρευστά για να νομίζει ο καθένας ότι θέλει.
    Ενότητα,ενότητα,ενότητα.
    Όλοι μαζί στην μάσα και στον αγώνα ο καθένας τα κορόιδα.
    Και όταν κάποιος κερδίζει κάτι,αντί να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να προσπαθήσουμε και εμείς,να λέμε σαν κακκομαθημένα μωρά,θέλω και εγώ χωρίς να προσπαθήσω,μόνο και μόνο γιατί το κέρδισε ο άλλος.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι η κρίση του συναδέλφων -προσωπικό κίνησης- για την συμφωνία. Ας ρωτήσει η ΑΣΚ εκεί τι λένε οι συνάδελφοι.
    Γιατί που ξέρεις,μπορεί να ρωτήσει κάποια στιγμή και η ΠΕΠΕ. Λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή