Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Με διευρυμένη πλειοψήφια υπερψήφισε το ΣτΑ την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Με διευρυμένη πλειοψηφία το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Σωματείου μας ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ,επιβεβαιώνοντας στην ουσία την βούληση όλων των μηχανοδηγών. Απο τους 28 συνέδρους, ΥΠΕΡ
ψήφισαν 21 , κατά 6 και παρών 1.

Κατά της συμφωνίας ψήφισαν μόνο οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΚ και ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ.
Στην σημερινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε η βούληση του Σωματείου μας για την ενοποίηση των συνδικάτων στις μεταφορές (και κατά συνέπεια και στην εταιρεία) σε βάρος χρόνου και αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες διεργασίες. Πολλές απόψεις ακούστηκαν γύρω απο αυτό το θέμα το οποίο θα συζητηθεί και στις συνελεύσεις του κλάδου.
Η ΠΕΠΕ θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό της έτσι να μπορεί να εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, ενώ στόχος θα πρέπει να είναι η αύξηση των τακτικών αμοιβών των μηχανοδηγών στην επόμενη ΣΣΕ, στην οποία θα πρέπει να αποτυπωθούν και συγκεκριμένοι όροι της Συμφωνίας ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στόχος θα είναι και η υπογραφή κλαδικής σύμβασης, αν και πολύ δύσκολος,ενώ στις επόμενες κινήσεις θα είναι και η καταγραφή του επαγγελματικού κινδύνου για τους μηχανοδηγούς (υγιεινή και ασφάλεια).
Μεγάλος βάρος θα πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια της κυκλοφορίας αλλά και στην τροποποίηση του Κανονισμού Κίνησης και κυκλοφορίας.
Τέλος, όπως αποφάσισε και χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, οι εκλογές για την επομένη τριετία θα γίνουν εντός και προς τα τέλη του Απριλίου, καθώς υπάρχουν ζητήματα τόσο για την προετοιμασία της επόμενης ΣΣΕ, την παρουσία μας στην ALE το Μάιο, αλλά και ένα προσωπικό πρόβλημα συνδικαλιστή της +ΣυνΕξέλιξης.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου