Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

O Νάσος Ηλιόπουλος στην συνδιάσκεψη της +ΣυνΕξέλιξης

Μια πολύ σημαντική παρουσία στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της +ΣυνΕξέλιξης καθώς χαιρετισμό απήυθηνε ο Γενικός Γραμματέας του Σώματας Επιθεώρησης Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Στην ομιλία του ο Νάσος Ηλιόπουλος αφού  δήλωσε
φίλος του σιδηροδρόμου (δεν έκρυψε πως μια απο τις σκέψεις του απο μικρός ήταν να ακολουθήσει το επάγγελμα του μηχανοδηγού), αναφέρθηκε στην σημασία των συλλογικών συμβάσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων,τονίζοντας πως αυτές επανέρχονται με τον τελευταίο Νόμο το καλοκαίρι του 2018,έκανε μνεία για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό Νόμο τονίζοντας πως αυτές δεν αφορούν τα Πανελλαδικά Σωματεία,και εξηγώντας ότι  στις υπόλοιπες περιπτώσεις η απόφαση για την απεργία θα πέρνετε απο το 50+1% των παρόντων στην συνέλευση. (Πχ αν ένα Σωματείο έχει 90 μέλη εκ των οποίων  τα 80 είναι οικονομικά τακτοποιημένα, και στην συνέλευση του συμμετέχουν τα 60 θα χρειάζεται για την λήψη απόφασης για απεργία η πλειοψηφία στο νούμερο των συμμετοχόντων στην ψηφοφορία).
Ο Γ.Γ. του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στους κανόνες για την  ασφάλεια και την υγιεινή στους χώρους εργασίας, και τόνισε πως το ΣΕΠΕ προσπαθεί με όλες τους τις δυνάμεις να περιορίσει την μαύρη και αδήλωτη εργασία αλλά και να επιτηρεί την τήρηση του εργατικού δικαίου. Σημαντικό ρόλο πρέπει να έχει  σε αυτήν την προσπάθεια και το συνδικαλιστικό κίνημα με τα Σωματεία που πρέπει να είναι ενεργά και δίπλα στους εργαζόμενους. 
Η παρουσία του Νάσου Ηλιόπουλου στην συνδιάσκεψη της +ΣυνΕξέλιξης έδειξε και το έμπρακτο ενδιαφέρον της υπηρεσίας για τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών, αφού το Σωματείο μας είχε ζητήσει την διαμεσολάβηση του ΣΕΠΕ και του Υπουργείου Εργασίας για τα θέματα της μη χορήγησης αναπαύσεων και κανονικής άδειας, με αποτέλεσμα να έχουμε την συμφωνία που υπογράφηκε την Παρασκευή μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ- ΠΕΠΕ, συμφωνία που γνώση της έλαβε και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ ο οποίος παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της συνδιάσκεψης.
Αναμφίβολα η παρουσία του Νάσου, ενός νέου ανθρώπου σε μια κρίσιμη θέση του Υπουργείου Εργασίας,με τα γνωστά προβλήματα που έχουν κληρονομηθεί στην αγορά εργασίας απο λάθος πολιτικές δεκαετιών, δίνει δύναμη σε όλους τους εργαζομένους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς οι - και ήταν πολλοί!- συνάδελφοι που άκουσαν την τοποθέτηση του, μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα ότι οι υπηρεσίες του ΣΕΠΕ για την προστασία των δικαιωμάτων μας -αν ποτέ χρειαστεί- θα είναι παρούσες και πάντα δίπλα στους σιδηροδρομικούς -όπως άλλωστε έγινε και στην περίπτωση με το Σωματείο μας!-.
Οι παρευρισκόμενοι δια μέσου του Γενικού Γραμματέα της +ΣυνΕξέλιξης Σίμου Ιορδανίδη, ευχαρίστησαν θερμά τον φίλο του σιδηροδρόμου Νάσο Ηλιόπουλο για την παρουσία του και εμείς με την σειρά μας θα χαρούμε να τον φιλοξενήσουμε σε ένα ταξίδι με τρένο,για να διαπιστώσει την "μαγεία" που προσφέρει ένα ταξίδι απο τα μάτια του μηχανοδηγού αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματος των σιδηροδρομικών!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου