Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Πρόγραμμα δράσης ΠΕΣΟΣΕ

Το προγραμμα δράσης ψηφίστηκε πλειοψηφικά ...
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑΜΑΣ
      Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και  η
τελευταία,σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, κατήργησαν και καταργούνθεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Η χώρα βρίσκεται πλέον υπό ξενική κατοχή που επιβάλλεται και διευρύνεται με την οικονομική και πολιτική βία, αρπάζοντας τον κοινωνικό πλούτο, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά στη σοβαρότερη οικονομική κρίση που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα. Εδώ και επτά χρόνια η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει παρά μόνο μέσα στις οικονομικές ατραπούς που μας ορίζουν ξένοι δυνάστες(ΠΕΙΡΑΤΕΣ). 
Είναι γεγονός πως σήμεραο κόσμος έχει αλλάξει, όμως η ηγετική νομενκλατούρα του Σ.Κ. βλέπει τα πράγματα μέσα από μια παλιά λογική και αντίληψη που της προσδιορίζουν  το προφίλ, αφού συνεμορφώθειν προς τας υποδείξεις. Γνώμονας  όπως διαφαίνεται και είναι φανερό πλέον σε όλους  η κομματική ανέλκυση τους, ο δογματισμός τους, θεωρητικολογώντας, αλλοτριώνοντας και αλλοιώνοντας ουσιαστικά την φυσιογνωμία του. Η νοοτροπία των μέχρι σήμερα στερεοτύπων, της αδιαφάνειας, των δολοπλοκιών, της ίντριγκας, πλέον είναι καταφανέστατα και μάλιστα αποδεικνύουν την τακτική του αμοραλισμού και του βερμπαλισμού που ακολουθούν. Μόνο και μόνο η όλη στρατηγική της ηγεσίας του Σ.Κ. εστιάζεται στην λογική της αυτοεπιβεβαίωσης των αφού βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, αφού αποδέχεται την φιλοσοφία του μονόδρομου των  ευρωλακέδων, εντός της ΟΝΕ και δεν υπάρχει κανένας άλλος. 
Δεδομένου ότι η Ε.Ε. έχοντας μέσω του τοκογλυφικού μηχανισμού χρεοκοπήσει την χώρα , χωρίς προσχήματα καπνού κοιτούν να υφαρπάξουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν, ή καλύτερα εξυπηρετούν τα κομματικά τους συμφέροντα, δημιουργώντας τους μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού έχουν στενή αντίληψη των δεδομένων. Όπως διαπιστώνουμε η ηγετική ομάδα έχει αποδεχθεί την λογική του ακραιονεοφιλελευθερισμού και τις αρχές του κοινωνικού Δαρβινισμού, θέτοντας την εργατική τάξη της χώρας στην κλίνη του Προκρούστη.
Ενώπιον αυτής της κατάστασης ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αντισταθεί , να πολεμήσει, αλλά και να νικήσει, ενοτικά-συλλογικά-μαζικά, και είναι σαφές ότι τότε και μόνο τότε μπορούμε να κερδίζουμε όπως ΣΣΕ  η ΣΣΕ ΟΛΠ, που μπορεί να πριονίζεται κάτι διαφορετικό, θα το δούμε…….. Δεν είναι δυνατόν όμως να εκβιάζεται από έναν εσμό τεχνοκρατών που προτείνουν και επιβάλλουν μέτρα, που καθομολογία του ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥ, αλλά και του ίδιου του ΣΟΙΜΠΛΕ<<ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ>> σαν αγροτικοί γιατροί που μοιράζουν ασπιρίνες για πάσα νόσοΣτην ιστορία είναι δεδομένο πως έρχονται στιγμές που απαραίτητα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις  που καθορίζουν  το μέλλον και εκεί πρέπει να παρέμβεις νομοτελειακά.
     Τα τελευταία χρόνια της βαθειάς ύφεσης οι ταξικοί διαχωρισμοί εντάθηκαν και αυτό είναι αυταπόδεικτο από την τεράστια αύξηση της ανισοκατανομής και της ανεργίας που κατά την πεποίθηση μας θα οξυνθεί περαιτέρω.
    Στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εκθεμελιώνουν ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος καταστρέφοντας τον παραγωγικό ιστό. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένεια του συνθήκες ασφαλούς διαβίωσης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 
ΠΡΕΠΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    Έχουμε λοιπόν χρέος να αγωνιστούμε ενάντια στο έργο του ξεπουλήματος των μεταφορών, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, στις ομαδικές απολύσεις, ασφαλιστικό σύστημα, που ως αποτέλεσμα έχουν την αύξηση της ανεργίας. 
    Πρέπει να εγγυηθούμε την προοπτική του σιδηροδρόμου αλλά και τα εργασιακά μας δικαιώματα, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται η βαριά βιομηχανία που λέγεται σιδηρόδρομος  στον ρόλο που του αξίζει στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, με προοπτική την επαναλειτουργία του κατηργημένου από τις μνημονιακές πολιτικές δικτύου αλλά και την επέκταση του υπάρχοντος.Δεδομένου ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΩΤΥΠΟ ΣΥΝΔΥΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ που όπως εξέθεσαν σε μελέτη διεθνείς οίκοι το μελλοντικό μερίδιο της αγοράς της επόμενης 10ετίας θα είναι στις ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ από 2% σε 12% , και αυτό θα προσφέρει στην εθνική οικονομία καθώς και στην αύξηση του ΑΕΠ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΛΙΩΣΕ , ΜΟΥΧΛΙΑΣΕ,ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ….ΩΣΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!..........
Ο ΠΑΓΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ……….Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΞΕ……………

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
✓ Για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μέσα σε έναν ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ στην υπηρεσία των πολιτών
✓ Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με υπογραφή ΣΣΕ που θα σέβεται και θα αποδέχεται την ιδιαιτερότητα του σιδηροδρομικού επαγγέλματος και της ειδικότητας μας.  Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που εντάσσει τους σιδηροδρομικούς στο ενιαίο μισθολόγιο.
✓ Ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών έργων, εκσυγχρονισμός του δικτύου και επαναλειτουργία όλων των τμημάτων που καταργήθηκαν ή που τελούν υπό αναστολή.
✓ Σύνδεση του σιδηροδρόμου με τα λιμάνια, τα αεροδρόμια με τις βιομηχανικές περιοχές.
✓ Οργάνωση ενημερωτικών  εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων.
✓ Πρόσβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στις συμβάσεις, διαγωνισμούς, αναθέσεις και προμήθειες.
✓ Επίδομα γάμου
✓ Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την φύλαξη των παιδιών των εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς.
✓ Επαναφορά των δώρων εορτών σε όλους τους εργαζόμενους ως ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.
✓ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. 
✓ Δωρεάν μετακίνηση ανέργων στις αρτηριακές προαστιακές διαδρομές.

ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
➢ ΑΜΕΣΕΣ προσλήψεις και την εθελούσια επιστροφή όσων μεταταγμένων το επιθυμούν, για να μπορέσει ο οργανισμός να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες και δραστηριότητες του.
➢ Πιστοποίηση του κλάδου σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
➢ Επαναδιαμόρφωση του οργανογράμματος της Δ/Κ και αναδιοργάνωση του κλάδου. Η κυκλοφορία είναι ενιαία και δεν διασπάτε οργανωτικά στον ενιαίο χώρο σε σύγχρονη και παραδοσιακή με διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 
➢ Λειτουργία τμήματος στην Δ/Κ για την αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων.
➢ Εκπαίδευση και επιμόρφωση όλου του προσωπικού σε όλα τα νέα τεχνολογικά συστήματα.
➢ Αναγνώριση της αυξημένης ευθύνης: επίδομα θέσης ευθύνης για τις αυξημένες αρμοδιότητες και καθήκοντα μας όπως προκύπτουν από τον ΓΚΚ του εσωτερικού κανονισμού του οργανισμού, το καθηκοντολόγιο μας, την 123/86 απόφαση ΔΣ και από τον κανονισμό λειτουργίας του Σταθμάρχη (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ, ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΡΟΙΣΤΑΤΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΡΟΣΚΕΚΟΛΗΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ κεφ. Δ  άρθρο 10). Καθορισμός συστήματος βαθμολογικής εξέλιξης στην Δ/Κ  και αυτοδιοίκητο του κλάδου με πρόβλεψη επιδόματος αντίστοιχης θέσης.
➢ Διευθέτηση τελεσίδικων και εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων που χρονίζουν.
➢ Αποκατάσταση και ανάταξη των τηλεδιοικήσεων και εγκατάσταση κεντρικής διαχείρισης κυκλοφορίας σε όλο το δίκτυο.
➢ Κωδικοποίηση κανονισμών, διατάξεων και οδηγιών που αφορούν ζητήματα ασφάλειας κυκλοφορίας.
➢ Χορήγηση μίας ημέρας άδειας ανά δίμηνο  στο προσωπικό που εργάζεται κατά πλήρες ωράριο μπροστά σε πίνακες οπτικής απεικόνισης τηλεδιοικήσεων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. 
➢ Επαύξηση άδειας κατά 2 ημέρες για ετήσιο check-up.
➢ Ο ΟΣΕ αναλαμβάνει όλα τα οδοιπορικά έξοδα προς παροχή εργασίας.
➢ Ο χρόνος μετάβασης και ο χρόνος επιστροφής να θεωρείται ως υπηρεσία.
➢ Δωρεάν μετακίνηση συναδέλφων με τον ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ, και των οικογενειών τους με χιλιομετρική ποσόστωση
➢ Απαιτούμε 35ωρο-Πενθήμερο-7ωρο με προοπτική το 32ωρο
ΕΝΑΝΤΙΟΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
❖ Στην νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στις μειώσεις των συντάξεων καθώς και στην κατάργηση της επικουρικής ασφάλισης.
❖ Στην κατάργηση του εφάπαξ η οποία αποτελεί κλοπή των αποταμιεύσεων των εργαζομένων.
#  Στις ομαδικές απολύσεις και στην αλλαγή του Ν1264/1982  
# Στην υποθήκευση του δημόσιου πλούτου
#Σόλες τις αυξήσεις των εμμέσων φόρων που μειώνει ουσιαστικά την ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ  των  εργαζομένων.
#Στο υπάρχων φορολογικό σύστημα
#Στους πλειστηριασμούς(ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΗ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ)
#Στις  ιδιωτικοποιήσεις( ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ)
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΦΥΓΟΜΑΧΕΙ Η ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΦΟΒΟΥ-ΑΓΩΝΙΑΣ-ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ-ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ,ΘΕΛΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ ΜΗ, ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ  ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΥΕΙ  ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΗΘΗ, ΕΘΙΜΑ-ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ!!!!!!!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΟΣΕ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου