Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Μικροπολιτική κ στις εκπαιδεύσεις βοηθών - μηχανοδηγών

Πλησιάζουν σε 2 μήνες οι εκλογές στο Σωματείο μας  κ έκδηλες πλέον είναι οι τάσεις μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από παρατάξεις κ συναδέλφους που δεν έχουν τίποτα επι της ουσία να πουν & προσπαθούν απλά να θυμίσουν την
-μίζερη -ύπαρξη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παράταξη της ΑΣΚΕ η οποία όπως όλα καταμαρτυρούν θα κατέβει στις εκλογές με τον γραφικό της εκπρόσωπο  σε κοινό ψηφοδέλτιο με την ΠΑΣΚ αλλά κ την ΔΑΚΕ (ο διαχωρισμός με την Νέα Έλξη δεν αφήνει αλλά περιθώρια στην παράταξη της ΔΑΚΕ).
Η συμμαχία αυτή λοιπόν μη έχοντας τίποτα νέο να πει στους μηχανοδηγους παρα μόνο λειτουργώντας ως σανίδα προσωπικης επιβίωσης συγκεκριμένων προσώπων αλλά κ ως κολυμβήθρα του Σιλωαμ  για τις διαχρονικές τους ευθύνες , σήμερα ανακάλυψε ότι ....δεν εκπαιδεύονται οι 21 βοηθοί στο Καλιδρομο κ πως αυτό αποτελει πρόβλημα το οποίο αντίκειται κ στην συμφωνία του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (άρθρο 1,παρ3 για την διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού έλξης.).
Από την μια λοιπόν έχουμε το παράδοξο , παρατάξεις που δεν ψήφισαν την συμφωνία αυτή (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΑΣΚΕ) να ζητούν καθημερινά την εφαρμογή όρων της , δημόσια ! Τόσο για τις 7 μέρες πλαφόν συνεχόμενης εργασίας όσο κ για άλλους όρους (σήμερα εκπαιδεύσεις , αύριο ωρες μηχανοδηγησης κτλπ).
Καθόλου τυχαίο αφού τα 12 άρθρα της έχουν σημαντικά οφέλη για τους μηχανοδηγους.
Ωστόσο το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των βοηθών στο Καλιδρομο , μόνο προσχηματικό κ προεκλογικό μπορεί να είναι .
Γιατί πολύ απλά το εκφράζουν αυτοί που απαξίωσαν τους 21 συναδέλφους , αρνούμενοι να εργαστούν μαζί τους στα αρτηριακα τρένα προς Θεσσαλονίκη , γιατί θα υπερέβαιναν τις ωρες μηχανοδηγησης (την ώρα που στα εμπορικά εργάζονταν κ δωδεκάωρο σε συναντήσεις )!
Είναι λοιπόν όψιμο κ υποκριτικό το ενδιαφέρον τους για τους 21 βοηθούς κ στα πλαίσια αναζήτησής ψήφων κ μόνο.
Άλλωστε μετά από χρόνια , πριν λειτουργήσει μια νέα υποδομή , γίνεται μαθητεία σε ΟΛΟ το προσωπικό σε αυτήν στο ΚΕΚ για 4 μέρες , δίνονται εξετάσεις κ πιστοποίηση για την εργασία του σε αυτήν.
Κ αυτό φυσικά δεν έγινε τυχαία αλλά χάρη στην απαίτηση του Σωματείου μας κ την συμφωνία που έχει υπογράψει με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ . Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας λογικής της ΠΕΠΕ κ των απτων αποτελεσμάτων της συμφωνίας ΠΕΠΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι  ότι τώρα γίνονται κ οι εκπαιδεύσεις στην σήραγγα των Αγ.Αναργυρων που λειτουργεί εδώ κ 6-7 χρόνια !
Βέβαια , τα 7 αυτά χρόνια , ούτε η ΑΣΚΕ (είτε με την παλιά ή την νέα μορφή της ) έθεσε θέματα αναγκης μαθητείας , ούτε η ΠΑΣΚ κ φυσικά ούτε η ΔΑΚΕ.
Περισσεύει λοιπόν η υποκρισία στην συμμαχία τους κ στην κριτική τους.
Όπως περισσεύουν κ τα δάκρυα για την...σκόνη στο Καλιδρομο!
Οι βοηθοί μηχανοδηγού θα εκπαιδευτούν ΚΑΙ στο Καλιδρομο , όπως και θα ξεκινήσει σύντομα η μαθητεία για την πιστοποίηση τους .
Οι μηχανοδηγοί αντιλαμβάνονται -κ ιδιαίτερα οι 21 συνάδελφοι βοηθοί- την βαθιά υποκρισία των ΔΑΚΕ , ΠΑΣΚ κ του γραφικού της ΑΣΚΕ ενόψει εκλογών.
Το μόνο ουσιώδες κ αυτό που κρατάμε από όλα αυτά είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του συνδικάτου μας θα δούμε συμμαχία ΠΑΣΚ -ΔΑΚΕ κ ΑΣΚΕ σε εκλογική αναμέτρηση !
Γεγονός που αποδεικνύει ότι οι παρατάξεις αυτές δεν έχουν πολιτικές διάφορες , όπως θέλαν να μας πείσουν οι εκπρόσωποι τους χρόνια τώρα , αλλά τους ενώνει η προσωπική φιλοδοξία κ τα συμφέροντα που θέλουν το Σωματείο μας ετερόφωτο κ συνδεδεμένο με λογικές που κράτησαν τους μηχανοδηγους ομήρους για δεκαετίες .
Η συμφωνία ΠΕΠΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει σπάσει αυτόν τον κύκλο ομηρείας , οι παρατάξεις αυτές δεν περνούν θέση απέναντι στον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται η ΠΕΠΕ από  την Ομοσπονδια 2 μήνες τώρα κ το μόνο που τις κρατάει « ζωντανές» είναι η μικροπολιτική κ η κριτική για ζητήματα  άνευ ουσίας.
Οι μηχανοδηγοί κ οι βοηθοί κ ξέρουν & θυμούνται & κρίνουν & βλέπουν τις διαφορές του σήμερα με το πολύ πρόσφατο χθες.
Και θα στείλουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ στο χρονοντούλαπο της συνδικαλιστικής ιστορίας της έλξης , τις παρατάξεις εκείνες κ τα πρόσωπα αυτά που κρατούσαν όμηρο τον επαγγελματία μηχανοδηγο δεκαετίες τώρα, βάζοντας πλάτη σε πολιτικές που εγκλώβισαν τους μηχανοδηγους σε ιστορικά αδιέξοδα !

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου