Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Εξώδικο του Προέδρου της ΠΟΣ στο Σωματείο Μηχανοδηγών!

Στην κρίση των σιδηροδρομικών τα όσα συμβαίνουν,απο την προσωπική πολιτική του Παρασκευόπουλου,που καθημερινά επιβεβαιώνει όσους αναφέρουν ότι  οδηγεί  σε διάλυση την Ομοσπονδία!
Την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι εταιρία από το ΤΑΙΠΕΔ βρέθηκε στο κεντρικό εργοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ για την καταγραφή των ανταλλακτικών και όπως όλα φαίνονται θα κατατεθεί δεσμευτική πρόταση για την πώληση της ,ο Πρόεδρος της ΠΟΣ Παρασκευόπουλος  ασχολείτε καθημερινά 
με τους μηχανοδηγούς για να αποπρασανατολίσει τους σιδηροδρομικούς απο τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί η συνδικαλιστική του ανυπαρξία!
Σκεφτείτε και φέρτε στο μυαλό σας, τι γινόταν 20 μέρες πριν ιδιωτικοποιηθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το καλοκαίρι του 2016 και τι γίνεται σήμερα (απολύτως τίποτα),αφού ο Παρασκευόπουλος 3 μήνες τώρα τρώγεται με τα ρούχα του!
Αναριωτιέται κανείς αν όσοι τον στηρίζουν και ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ,δεν βλέπει τα προφανή! Τι φοβάται η ΔΑΚΕ, μήπως διαταραχτεί η αγαστή  σχέση της με την ΠΑΣΚ απο το 2010 και ένθεν,αν πάρει θέση για τα όσα γίνονται;
Δεν πίστευαν στα μάτια τους χτες τα μέλη του Προεδρείο του Σωματείου μας, όταν ειδοποιήθηκαν ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, απέστειλε εξώδικο στο Σωματείο μας ζητώντας τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Διοικητικού μας Συμβουλίου επειδή αναφέρει ότι συζητήθηκε προσωπικό του θέμα και έχει έννομο συμφέρον να τα έχει!
Δείγμα της τακτικής του Παρασκευόπουλου, η παρουσία του οποίου πλέον στην ηγεσία του συνδικάτου μας εγκυμονεί  κινδύνους για την ενότητα του, είναι ότι ΔΕΝ ζήτησε ποτέ τα πρακτικά απο την ΠΕΠΕ,ούτε γραπτώς, ούτε προφορικώς,αλλά προτίμησε να στείλει εξώδικο.
ΔΕΝ είχει δηλαδή ζητήσει κάτι, κάποια πληροφορία,να έχει υπάρξει άρνηση και κατόπιν να κάνει εξώδικο.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επιλέγει να επικοινωνεί πλέον, με εξώδικα με τα Σωματεία - μέλη της!
Και όχι μόνο αυτό.
Η υπόθεση έχει σοβαρές πολιτικές και συνδικαλιστικές προεκτάσεις,καθώς ο Παρασκευόπουλος, ζητά να πληροφορηθεί απόψεις που προφανώς ...έμαθε ότι τον θίγουν για προσωπικό του ζήτημα και συζητήθηκαν στα πλαίσια συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου!
Δηλαδή, με την λογική του Προέδρου της Ομοσπονδίας, οι απόψεις όσων συμμετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή συνελεύσεις θα τυγχάνουν της εποπτείας του κάθε ενδιαφερόμενου.
ΑΝ για παράδειγμα ένας καλοθελητής πληροφορήσει την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή του ΟΣΕ ότι σε ένα Σωματείο ένα μέλος σε συνεδρίαση ή συνέλευση ήταν "άτακτο" προς τις εκφράσεις του για αυτές, τότε οι Διοικήσεις θα μπορούν να στέλνουν εξώδικο στο Σωματείο ζητώντας τα πρακτικά καθώς θα έχουν έννομο συμφέρον να κυνηγήσουν "δικαστικά" τον ομιλούντα.
Αυτή είναι η λογική του ανθρώπου,που σήμερα ηγείται του κινήματος στον σιδηρόδρομο!
Χωροφύλακες εν έτη 2018
Η ενέργεια αυτή του Παρασκευόπουλου, αποδεικνύει το σοβαρό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το συνδικάτο σιδηροδρομικών, ενώ έρχεται σε συνέχεια της αντιδημοκρατικής του απόφασης, να φιμώσει την επώνυμη άποψη 3 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας,μη δημοσιεύοντας επώνυμη επιστολή τους στο blog της Ομοσπονδίας.

Όσο ο Παρασκευόπουλος επιμένει σε αυτές τις λογικές του αυταρχισμού, όσο θα καλιεργεί την διχόνοια μεταξύ των σιδηροδρομικών, όσο θα προσπαθεί να λογοκρίνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και όσο θα προσπαθεί να κάνει τον "χωροφύλακα" σε απόψεις, τόσο υπεύθυνη στάση θα πρέπει να δείχνει το Σωματείο μας.

Τα προσωπικά του θέματα μπορεί να  τα λύσει, αν επιθυμεί στα αστικά δικαστήρια με όσους επιθυμεί να αντιπαρατεθεί ο ίδιος.
Οι επιλογές του,με την επίκληση του θεσμικού του ρόλου και τα πολιτικά και συνδικαλιστικά αδιέξοδα που δημιουργεί η παρουσία του στην Ομοσπονδία θα πρέπει να απαντηθούν απο τους συναδέλφους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε πάτε καλά, ο αρχηγός εκ δεξιών,ασχολείτε με τις 52 μέρες.Πως τον γελάσανε και πληρώθηκαν,που χρόνος για την ΕΕΣΣΤΥ κ ιδιωτικοποιήσεις.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι, να τους ισοπεδώνεις με την τακτική που πήγαν να σε διαβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή