Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

H ξεκάθαρη θέση της ALE για τους συνταξιούχους στον σιδηρόδρομο

Επειδή κάποιοι επαναφέρουν την προσπάθεια για την πιστοποίηση συνταξιούχων μηχανοδηγών στην Ελλάδα,προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές θυμίζουμε ότι  απο τον Μάρτιο του 2017 και με πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Μηχανοδηγών που είχε διαβλέψει τις προθέσεις τους,η Ευρωπαική Ομοσπονδία Μηχανοδηγών (ALE)που εκπροσωπεί πέραν των 100.000 μηχανοδηγών σε 17 χώρες,είχε ξεκαθαρίσει

την θέση της για την πιστοποίηση συνταξιούχων μηχανοδηγών,κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας, που ξεκάθαρα αναφέρει πως τέτοιες πρακτικές δεν είναι αποδεκτές.

Η προσπάθεια όσων θέλουν να πιστοποιήσουν συνταξιούχους έχει μοναδικό στόχο την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων στην σιδηροδρομική αγορά,το μισθολογικό dumpin, την κατάργηση των όρων υγιειούς ανταγωνισμού στις εμπορευματικές μεταφορές,την δημιουργία σοβαρών ανισοτήων στην αγορά  και την επιβολή  σοβαρών εκπτώσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας.
Οι προφάσεις ιδιωτικών εταιρειών , για την μη λειτουργία της σχολής για την εκπαίδευση μηχανοδηγών,συνιστούν απλές δικαιολογίες.
Τονίζουμε ότι το Σωματείο μας ουδέποτε αρνήθηκε να εκπαιδεύσει μηχανοδηγούς όλα αυτά τα χρόνια,ενώ οι μηχανοδηγοί διαχρονικά στηρίζουν την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών πάντα με κανόνες που θα διασφαλίζουν τόσο την ασφάλεια κυκλοφορίας όσο και τα εργασιακά δικαίωματα των σιδηροδρομικών.
Το Σωματείο μας τις επόμενες μέρες και αφού πλέον υπάρχουν αποδείξεις για τις κινήσεις εταιρειών να πιστοποιήσουν συνταξιούχους, θα απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές (ΤΑΠΟΤΕ-Υπουργείο Εργασίας) για να διαπιστωθεί αν όσοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει  με ιδιωτικές εταιρείες έχουν τις επιπτώσεις του Νόμου για το ύψος της σύνταξης τους,ενώ έχοντας πλέον έννομο συμφέρον θα κινηθεί και για άλλες περιπτώσεις (αν μπορούν να λάβουν εφάπαξ κτλπ).

Οι συνταξιούχοι μηχανοδηγοί που φέρονται να έχουν συμφωνήσει για να εργαστούν,ήδη αντιμετωπίζουν την απαξία στον χώρο της έλξης
Ήταν γνωστοί σε εμάς,καιρό τώρα, οι μηχανοδηγοί τους έχουν κρίνει.

ΕΔΩ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ALE

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου