Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

"Τράβαγε" τα μαλλιά της η ΠΕΠΕ, με τον Κιουτσούκη των 52 ημερών πληρωμένης κανονικής άδειας

Τοπ φωτογραφικό στιγμιότυπο απο την χτεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας!
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου έχει βάλει τα πράγματα στην θέση τους και οι συνδικαλιστές του Σωματείου μας ενώ έχουν ετοιμαστεί να αποχωρήσουν κάθονται και πάλι στην καρέκλα κρατώντας κυριολεκτικά το κεφάλι τους καθώς δεν πιστεύουν αυτά που εκστομίζει ο εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ έχοντας χάσει την
ψυχαραιμία του μετά τις αποκαλύψεις για τον ίδιο και τις πληρωμένες ημέρες κανονικής άδειας ενώ έχει απαλλαγή απο την εργασία του.
Πως είναι δυνατόν να πληρώνεται ένας εκ των  κορυφαίων συνδικαλιστών  της χώρας,την κανονική του άδεια ενώ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ και να έχει το θράσσος να καταγγέλει όσους συνδικαλιστές δουλεύουν καθημερινά πάνω στα τρένα,για συμφωνίες που προβλέπουν ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ και για...παραβίαση της εργατικής Νομοθεσίας.
Σαφώς για τον Κιουτσούκη υπάρχει πλέον σοβαρό πολιτικό ζήτημα καθώς άλλο στέλεχος με τεράστια εμπειρία στα σιδηροδρομικά προφανώς αηδιασμένο με όσα βλέπει, κατήγγειλε μόλις προχτές, ΕΠΩΝΥΜΑ  ότι ο Κιουτσούκης αναδείχτηκε στην ΓΣΕΕ με ΑΤΙΜΙΑ και μέσω πλαστογραφίας,για την οποία άλλος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ έχει καταδικαστεί και μάλιστα αμετάκλητα.
Το στέκι της έλξης έχει αυτό το σχόλιο στην διάθεση του και οφείλει να ενημερώσει τους σιδηροδρομικούς.
Πραγματικά έχουμε μείνει άφωνοι με όσα παρακολουθούμε καθώς έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας για την ΔΑΚΕ.
Η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο και οι αποκαλύψεις για το πρόσωπο του Κιουτσούκη αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες.
Πως να μην τραβάει τα μαλιά του με αυτά που βλέπει ο Πρόεδρος του Σωματείου μας;
Πως να μην γελάνε με τον Κιουτσούκη σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας.Έφτασε ΑΥΤΗ η ΓΣΕΕ να αμφισβητεί την συλλογική αυτονομία ενεργών Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
ΑΝ νομίζει ο Κιουτσούκης ότι θα τον αφήσουμε σε χλωρό κλαρί,είναι βαθιά νυχτωμένος.
Ο ανύπαρκτος Γενικός Γραμματέας αυτής της ΓΣΕΕ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Εμείς δεν ξεχνάμε τις 45 υποχρεωτικές μετατάξεις μηχανοδηγών, δεν ξεχνάμε τις μειώσεις του 50% στις τακτικές μας αποδοχές, δεν ξεχνάμε την κατάργηση των δώρων και των επιδομάτων αδείας, δεν ξεχνάμε την ένταξη των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ το 2013, δεν ξεχνάμε το PSI που εξαφάνισε τα αποθεματικά των ταμείων μας,δεν ξεχνάμε την απόσχιση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απο τον ΟΣΕ το 2007 σε μια νύχτα,δεν ξεχνάμε τα 750 εκκατομύρια που χρεώθηκε κατόπιν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ ο ίδιος ήταν Πρόεδρος στην ΠΟΣ και χαριεντιζόταν  με τους πολιτικούς προισταμένους αντί να προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα, δεν ξεχνάμε τις συνεχείς επιστρατεύσεις εργαζομένων την περίοδο 2012-2015 όταν αυτή η ΓΣΕΕ αγνάντευε τους αετούς της Συγκυβέρνησης, δεν ξεχνάμε ότι όταν γίνονταν όλα αυτά, ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, επέστρεφε στην Νέα Δημοκρατία "ανταποκρινόμενος" στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο σήμερα και πάλι λοιδορεί.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως η εργασία στην χώρα ονομάστηκε με ευθύνη και των συνδικαλιστών ¨απασχόληση".
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ πως η μόνιμη απασχόληση,μετατράπηκε σε εκ περιτροπής εργασία.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τους φίλους μας που μεταναστεύσαν. Τα παιδιά μας που έφυγαν απο την χώρα γιατί ήρθαν τα μνημόνια και η ανεργία του 50% στους νέους την οποία το Σωματείο μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει με ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ μηχανοδηγών που περιλαμβάνει η συμφωνία μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ποιοι στήριξαν αυτές τις πολιτικές ως μονόδρομο για να έχουν τις καρέκλες τους.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την υποστήριξη του "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η σαπίλα σε όλο της το μεγαλείο.
ΑΝ νομίζει το σύστημα του χτες ότι θα τελειώσουμε μαζί του μένοντας μόνο σε όσα έγιναν στην τριμερή,είναι γιατί ζαλισμένο απο την διαχρονική  αλλαζονεία της εξουσίας,δεν μπορεί να δεί ότι μόλις τώρα αρχίσαμε μαζί του.
Τα καλύτερα άρχισαν σήμερα και οι επώνυμες καταγγελίες έρχονται ΒΡΟΧΗ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο: