Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Η ΓΣΕΕ ασχολείται με την συμφωνία της ΠΕΠΕ και όχι με την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ

Που είναι κρυμμένος ο σιδηροδρομικός,Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ συνάδελφος Κιουτσούκης για να πάρει πρωτοβουλίες για την ΕΕΣΣΤΥ;
Στα δύσκολα εξαφανίζονται οι "μεγάλοι"!
Ένα ακόμα θλιβερό συμπέρασμα των ημερών και μετά και την δημοσίευση της επιστολής της ΠΟΣ στο Υπουργείο Εργασίας είναι ότι παρόλο

που οι σιδηροδρομικοί έχουμε 2 εκπροσώπους μας στην ΓΣΕΕ, τον "κορυφαίο" Κιουτσούκη και τον συνάδελφο Λεβέντη,δεν είδαμε μέχρι στιγμής καμία ανακοίνωση απο την Συνομοσπονδία για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΕΣΣΤΥ.

Ωστόσο ο Κιουτσούκης,απο την θέση του Γραμματέα της ΓΣΕΕ,καθημερινά ασχολείται με την συμφωνία του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,αποδεικνύοντας ότι είναι "μικρός" για τον θεσμικό   ρόλο του.
Θα περίμενε κανείς, με τόσους εκπροσώπους μας στην ΓΣΕΕ, η Συνομοσπονδία να έχει καλέσει την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για να συζητήσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και ιδιαίτερα της τεχνικής βάσης που βγαίνει στο σφυρί την επόμενη Τρίτη. 
Να συνομιλήσει με τον εκπρόσωπο εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΕΣΣΤΥ.
Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Και αυτό καταδεικνύει την μεγάλη και αδιαμφισβήτητη απαξίωση της Ομοσπονδίας τα τελευταία 5 χρόνια. Δεν μας υπολογίζει κανείς.
Αντίθετα η ΠΟΣ έχει γίνει αγωγός ανάδειξης συνδικαλιστών γυάλας για το θεαθήναι.
Μικρών- ασήμαντων για τα σημαντικά, μεγάλων στις λοβιτούρες και στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Οι σιδηροδρομικοί βλέπουν και καταλαβαίνουν καλά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΨΙΛΟΥΣ ΣΤΑ ΑΧΕΡΑ ΠΟΤΕ ΕΙΤΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΩΣΤΑ ΣΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΤΡΕΧΑΝΕ ΚΑΙ Η ΔΥΟ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή