Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση ΠΕΣΟΣΕ για ιδιωτικοποίηση ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
         Είναι γεγονός ότι το σιδηροδρομικό γίγνεσθαι στην χώρα μας έχει πλέον αλλάξει με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ και όπως διαφαίνεται και με την αποκρατικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Στην Ελλάδα διαμορφώνονται
νέα δεδομένα στις σιδηροδρομικές μεταφορές με την είσοδο και των άλλων δυο ιδιωτικών σιδηροδρομικών επιχειρήσεων (Rail Cargo logistics Goldair-Pearl),καθ' υπόδειξη των <θεσμών> και αποφάσεων των κυβερνήσεων , που σκοπό έχουν την αύξηση της κερδοφορίας των κρατικών επιχειρήσεων των χωρών της ευρωπαϊκής ΕΛΙΤ και του πολυεθνικού κεφαλαίου.
Δυστυχώς όλα αυτά γίνονται στην λογική της απαίτησης της απελευθέρωσης της σιδηροδρομικής αγοράς .Συνεπώς πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα η όξυνση των εργασιακών σχέσεων θα είναι στο επίκεντρο με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα να συρρικνώνονται , με συνδικαλιστικά κεκτημένα να εξαϋλώνονται και εν γένει στον βωμό της ανταγωνιστικότητας , παραγωγικότητας και κερδοφορίας των εταιριών να επικρατούν συνθήκες γαλέρας όσο αφορά τους εργαζόμενους.
Πιστεύουμε ότι ο σιδηρόδρομος αποτελεί βραχίονα της βαριάς βιομηχανίας στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και είναι αναγκαίο το επισκευαστικό και κατασκευαστικό έργο να παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο της κερδοφόρας ΕΕΣΣΤΥ.
Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι τόσο ως πολίτες αυτής της χώρας αλλά και ως εργαζόμενοι στον ΟΣΕ να αγωνιστούμε για την μη αποκρατικοποίηση μιας δημόσιας κερδοφόρας επιχείρησης που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ !.........................
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΕΣΣΤΥ !.............................................
ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.........................................................................................




ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
               Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας  
       
      ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                     ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου