Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΣΙΔ/ΚΩΝ "Η Ενότητα"

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Πάρτε μέρος μαζικά στην Παναττική - Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας) την Πέμπτη 8 Μάρτη 2018,
ώρα 10.00’ π.μ. και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

Αφού τα τελευταία οκτώ χρόνια, μας μείωσαν τις συντάξεις - κύριες και επικουρικές, μας κατάργησαν τα δώρα, την υγεία, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων, τη μείωση του αφορολόγητου με το νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα οργιάζει η παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και μερίδα του τύπου, «ειδικών» νομικών, μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από τις αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα Ασφαλιστικά τους Ταμεία.
Η αλήθεια για το θέμα των αυθαίρετων παρακρατήσεων είναι ότι οι αιτήσεις προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν αξία μόνο για τη μη παραγραφή του δικαιώματος για διεκδίκηση που ισχύει για 5 χρόνια και όχι άμεσα.  Ο χρόνος έναρξης για την παραγραφή ισχύει από την 1η του επόμενου έτους που ψηφίστηκε ο νόμος. 
Παρόλα αυτά η θέση του Σωματείου μας είναι ότι όποιος συνάδελφος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει αίτηση. (Αιτήσεις έχουμε αναρτήσει στο site μας και στα γραφεία του Σωματείου μας). 
Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους μεθοδευμένα προσπαθούν να τους σύρουν στα δικηγορικά γραφεία με το αζημίωτο. 

Απαίτηση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και του συνταξιουχικού κινήματος (ΣΕΑ) είναι:  η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση να αναγνωρίσει το λάθος της τώρα και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν από τις διαφορές στις παρακρατήσεις των κύριων και επικουρικών συντάξεων, χωρίς δικαστήρια όπως έγινε με τις επιστροφές για την υγεία ΕΟΠΥ.
Εντείνουμε τους αγώνες μας, μπορούμε να τους σταματήσουμε νικώντας το φόβο, την αδιαφορία, τις αυταπάτες, παίρνοντας καθολικά μέρος και δυναμώνοντας τους αγώνες μας.  

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου