Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Επίσημη πλέον η συνεργασία ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΠΑΜΕ στις εκλογές της ΠΕΠΕ!

Τολμούν μάλιστα να μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες !!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Σωματείου μας η ΠΑΣΚ θα συνεργαστεί με την ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών σε κοινό ψηφοδέλτιο!
Πρόκειται πραγματικά για την αποκάλυψη ενός
διαχρονικού έρωτα!
Ωστόσο πίσω απο τον γάμο αυτό κρύβεται η εμφανής αδυναμία των 3 παρατάξεων να συγκροτήσουν αυτόνομα ψηφοδέλτια στην Έλξη!

Η ΠΑΣΚ βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης και μοναδική έννοια του υπό συνταξιοδότηση Θεοδωρόπουλου (Δεν θα είναι κάν υποψήφιος,δεν θέλει να χρεωθεί την ρετσινιά της συνεργασίας με την ΔΑΚΕ) είναι η διάσωση του συνδικαλιστικού του τέκνου, Συρόπουλου, η ΔΑΚΕ αποτελεί παράταξη του ενός (Καπιτάνος) ενώ το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών μετά την δεινή ήττα του το 2015, αποφάσισε να κατέβει σε κοινό ψηφοδέλτιο με 2 απο τους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλισμού, που κατήγγειλε νωρίτερα με ανακοίνωση του (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)!
Το ερώτημα τώρα αφορά πλέον τα ιστορικά στελέχη του ΠΑΜΕ στην έλξη και το τι θα πράξουν στις εκλογές του Απρίλη. Γιατί πλέον οι δικαιολογίες δεν πείθουν κανένα. Θα πρέπει να αποδείξουν στην πράξη ότι είχαν πραγματικές πολιτικές διαφωνίες με την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ ή ότι απλά αποτελούσαν το διαχρονικό τους άλλοθι.

Ήδη το σενάριο που ακούγεται για να δικαιλογήσουν την ...ταξική στροφή οι κομμουνιστές του ΠΑΜΕ είναι ότι ο γραφικός τους εκπρόσωπος θα παρουσιαστεί σαν ...συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ!
Αφού το 2015 απέτυχε να εκλεγεί σαν κομμουνιστής, οδηγώντας την ΑΣΚΕ σε ιστορική ήττα,τώρα θα προσπαθήσει να  πείσει σαν γιαλαντζί κομμουνιστής!!!


Αυτό όμως που  δεν μπορεί να κρυφτεί είναι ο εκνευρισμός των εκπροσώπων των 3 αυτών παρατάξεων,που δεν τολμούν να κριθούν αυτόνομα στις εκλογές του Σωματείου μας.
Εκνευρισμός γιατί το εκλογικό πεδούμενο δεν βγαίνει με τίποτα (ήδη είχαμε αποχωρήσεις απο την ΠΑΣΚ).
Εκνευρισμός που φανερώνει η καθημερινή διαστρέβλωση της αλήθειας απο τον γραφικό εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ (και πλέον της ΠΑΣΚΟ-ΔΑΚΕ!).
Σήμερα για παράδειγμα,επικοινώνησε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου μας,  Συρόπουλος Σπύρος με τον Πρόεδρο,ζητώντας να παρεβρεθεί στην τριμερή του Υπουργείου Εργασίας για να διατυπώσει την διαφωνία της ΠΑΣΚ Έλξης,στην συμφωνία που υπέγραψε η ΠΕΠΕ!
Όταν του απαντήθηκε ότι μπορεί να κατέβει στο πλευρό των συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας ο Συρόπουλος απάντησε ότι...πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι ομόφωνη η απόφαση του Σωματείου.
Ας το πείς απο την πλευρά της ΠΟΣ του ειπώθηκε και ο εκνευρισμός του ήταν εμφανής.
Είναι αδιανόητο, η μειοψηφία (ΠΑΣΚ Έλξης) -που σημειωτέον ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να καταγγείλει την συμφωνία ενώ είχε το δικαίωμα στα αρμόδια όργανα- να ζητά να παρεβρεθεί στην τριμερή που ζήτησε η Ομοσπονδία για να την ακυρώσει και μάλιστα σαν εκπρόσωπος του Σωματείου που θα στηρίζει την υπογραφή του!
Αυτές οι μεθοδεύσεις είναι πραγματικό δείγμα του αδίστακτου χαρακτήρα ορισμένων που θα επιχειρούν το επόμενο διάστημα καθημερινά να δυναμιτίζουν το κλίμα για να δικαιολογήσουν την έλλειψη θέσεων και επιχειρημάτων τους.
Είναι όμως και η απόδειξη ότι έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.
Στον Συρόπουλο ξεκάθαρα ειπώθηκε ότι μπορεί να προσέλθει απο την πλευρά της ΠΟΣ.

Η επίκληση της δημοκρατίας 

Tέλος είναι αδιανόητη πραγματικά η επίκληση της δημοκρατικής λειτουργίας του Σωματείου επειδή τονίστηκαν τα αυτονόητα στον απερχόμενο Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ.
Αντί ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ να καταγγείλουν την Ομοσπονδία που λειτουργώντας προβοκατόρικα και ενάντια σε κάθε δημοκρατική λογική, πράτει όσα πράτει, ζητάνε και τα ρέστα!

Θυμίζουμε στους μηχανοδηγούς ότι η  Ομοσπονδία ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΕ το Σωματείο μας στην τριμερή.
Το Υπουργείο Εργασίας το κάλεσε. Η  Ομοσπονδία δεν μας ήθελε στην τριμερή.Η Ομοσπονδία ακόμα και σήμερα κρατάει κρυφή την αλληλογραφία της για το θέμα, με την ΓΣΕΕ.
Ωστόσο η ΠΕΠΕ θα παρεβρεθεί στην τριμερή.
Και αυτό έχει τρομοκρατήσει τους ελάσσονες της Κάνιγγος που ψάχνουν σανίδα σωτηρίας για την επόμενη Πέμπτη γιατί γνωρίζουν τι τους περιμένει.
Η ΠΕΠΕ θα αποκαλύψει την υποκρισία τους στα θεσμικά όργανα και μάλιστα με τρόπο που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα όσους αμφισβήτησαν μια συλλογική συμφωνία.


(Υ.Γ.) Κουφέτα απο το γάμο πότε θα φάμε;
ΥΓ 2 . Στις εκλογές θα έχουμε 3 ψηφοδέλτια. +ΣυνΕξέλιξη, Νέα Έλξη, ΠΑΣΚΟΔΑΚΟΠΑΜΕ.
Που υπάρχει συνεργασία,φαίνεται με την πρώτη ματιά!

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου