Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Κατάφεραν να φέρουν σιδηροδρομικούς απέναντι - Συμμετέχει η ΠΕΠΕ στην τριμερή του Υπουργείου Εργασίας

Στην φωτογραφία αριστερά τα 2 μοιραία πρόσωπα στην ιστορία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.Οι επικεφαλής των ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών και ΔΑΚΕ,που συνεπικουρούμενοι απο την ουρά τους (ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών) κατόρθωσαν να φέρουν απέναντι 
σιδηροδρομικούς καθώς σήμερα το Υπουργείο Εργασίας - όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο- κάλεσε και την ΠΕΠΕ στην τριμερή που ζήτησε  η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, για το θέμα της συμφωνίας του Σωματείου μας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι Παρασκευόπουλος - Πουρλιάκας-Παναγούλιας, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της σημερινής απαξίωσης της Ομοσπονδίας μας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν απο το Σωματείο μας, να απολογηθούν για τις μεροληπτικές τους αποφάσεις.
Τα ονόματα αυτά μένουν χαραγμένα βαθιά στην μνήμη των σιδηροδρομικών καθώς είναι οι άνθρωποι οι οποίοι 3 μήνες προκαλούν συνεχώς και ανοιχτά τους μηχανοδηγούς.
Το Σωματείο μας δεν απάντησε σε καμία απο αυτές τις προκλήσεις.
Πλέον ήρθε η ώρα να απαντήσει και με τον τρόπο που αξίζει στους ελάσσονες της Κάννιγγος!
Θυμίζουμε ότι στο Υπουργείο Εργασίας και στο ΣΕΠΕ, οι θλιβεροί αυτοί συνδικαλιστές,δεν προσέφυγαν ούτε όταν χιλιάδες σιδηροδρομικοί μετατάσονταν,ούτε όταν έμπαιναν στο ΤΑΙΠΕΔ οι εταιρείες, ούτε καν όταν διαπίστωναν ότι οι ελλείψεις καθημερινά γιγαντώνονται στους παραγωγικούς κλάδους.
Προσέφυγαν όταν ένα Σωματείο, μετά απο καταγγελία στο ΣΕΠΕ και στο Υπουργείο Εργασίας συμφώνησε προσλήψεις καθώς και να βάλει τέλος στο χωρίς κανόνες εργασιακό περιβάλλον για τους μηχανοδηγούς.
Δεν προσέφυγαν ούτε όταν ο εργοδοτικός συνδικαλιστής και μέλος του Προεδρείου της Ομοσπονδίας  Θεοδωρόπουλος Επ, υπέγραφε 31 μέρες συνεχόμενης εργασίας για τους μηχανοδηγούς και ανάγκαζε συνάδελφο να προσφύγει στο ΣΕΠΕ επειδή δεν του έδινε τα ρεπό του.
Οι μηχανοδηγοί σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να απαντήσουν στις προκλήσεις των εργοδοτικών συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Άλλωστε άλλοι πρέπει να ανησυχούν μετά την πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας.
Αναφερόμαστε στους κομματικούς ταγούς του συστήματος του χτες (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αλλά και στις διαχρονικές τους ουρίτσες (ΠΑΜΕ).
Την ενότητα του κινήματος στον σιδηρόδρομο, οι μηχανοδηγοί  δεν την διαπραγματευόμαστε.
Όπως και δεν διαπραγματευόμαστε την συνδικαλιστική μας αυτονομία, την αξιοπρέπεια μας και την απαίτηση μας για νέο μισθολόγιο. 
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας γνωρίζει πολύ καλά τι την περιμένει στις διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ καθώς μετά την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα ψέμματα έχουν τελειώσει για αυτήν.
Αυτοί που σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν στο σιδηροδρομικό συνδικάτο,είναι αυτοί που κατόρθωσαν να φέρουν σιδηροδρομικούς απέναντι.
Οι συνάδελφοι και τους κρίνουν καθημερινά και γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου