Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

H παρεούλα της ΠΟΣ παραδέχεται με ανακοίνωση την σημερινή δεινή της ήττα,αλλά δεν βάζει μυαλό

Απολαύστε την ανακοίνωση-παραλήρημα των Παρασκευόπουλου - Πουρλιάκα - Κιουτσούκη
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Συζητήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, υπό τον κ.Α.Νεφελούδη (Γεν.Γραμ.) σε τριμερή συμφιλιωτική διαδικασία, η καταγγελία της Π.Ο.Σ. περί παραβίασης όρων της Σ.Σ.Ε. από την πλευρά της
ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. καθώς και της παραβίασης της Εργατικής Νομοθεσίας σε σχέση με το χρόνο εργασίας.
Ενώ η Π.Ο.Σ., έθεσε εξαρχής το αίτημά της και ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου ως αρμόδιος να πάρει θέση επί των συγκεκριμένων και αφού ο συνεργάτης του κ.Γουδρολόλος ανέφερε ότι το Υπουργείο στηρίζει το συλλογικό δίκαιο και την κείμενη Εργατική Νομοθεσία, ο κ.Νεφελούδης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη διαδικασία και να τη μετατρέψει σε συνδικαλιστική διαφωνία…..
Η στάση του αυτή προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά για το τι πιστεύει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας ότι υπηρετεί. Υπηρετεί το εργατικό δίκαιο και τη νομιμότητα;
Η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει, στο πέρας της συζήτησης, αφού η εργοδοτική πλευρά, παρότι παραδέχεται με το υπογεγραμμένο έγγραφο – συμφωνία ότι υπάρχει ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και παραβίαση του 5νθημέρου, υποστήριξε αφενός ότι κινήθηκε νομίμως και αφετέρου ότι δεν επιθυμεί να συζητά με την Ομοσπονδία, αλλά με το κάθε Σωματείο της εταιρείας χωριστά!!!
Το Σωματείο της ΠΕΠΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και το Γενικό του Γραμματέα οι οποίοι προσκλήθηκαν από το Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου και υπεραμύνθηκαν της συμφωνίας καλύπτοντας πλήρως την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ουσιαστικά οι εν λόγω συνάδελφοι ως βασικοί υποστηρικτές μετέτρεψαν εαυτούς κατ΄εξοχήν εκπροσώπους του εργοδότη!!!
Ως αποκορύφωμα στην παρέμβασή τους ήταν η στιγμή όπου έθεσαν ζήτημα για το αν η ΠΟΣ με την ΠΕΠΕ θα πρέπει από εδώ και στο εξής να έχουν κοινή πορεία και εάν μπορεί η Ομοσπονδία να τους εκπροσωπεί!!! Η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν ότι αυτά θα λυθούν στα συνδικαλιστικά μας όργανα, καθότι οι συγκεκριμένοι προσπάθησαν να τα λύσουν υπό τη «διαιτησία» του Γεν.Γραμματέα και ομόσταυλού τους κ.Νεφελούδη. 
Παρά τις προσπάθειες της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ για τη διαφύλαξη των όρων Συλλογικών Συμβάσεων για την εφαρμογή του 5νθημέρου και της νομιμότητας από την εργοδοτική πλευρά και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του συνεργάτη του κ.Νεφελούδη, η συμφιλιωτική ΕΚΛΕΙΣΕ με την προσωπική του άποψη ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ επικαλούμενος μάλιστα, άκουσον – άκουσον την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση της Ομοσπονδίας των Ηλεκτρολόγων.
Αλήθεια, κ.Γενικέ, η Κλαδική Σύμβαση της Ομοσπονδίας των Ηλεκτρολόγων, ισχύει και για τους Ηλεκτρολόγους της ΕΕΣΣΤΥ;;;
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ενόψει της ιδιωτικοποίησης – εξαγοράς της ΕΕΣΣΤΥ από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Ιταλικών συμφερόντων), αλλά και της επικείμενης δραστηριοποίησης άλλων ιδιωτικών μεταφορικών σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι συνδικαλιστικοί της εκπρόσωποι που υπογράφουν αυτή τη συμφωνία, κατά παράβαση και παραβίαση κάθε Νόμου, οδηγούν τους εργαζόμενους σε εργασιακή γαλέρα, αφού τη θέτουν σε εφαρμογή για όλους πλέον τους εργαζόμενους και όχι μόνο γι΄αυτούς που την υπογράφουν. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθούν τα εναπομείναντα βασικά εργασιακά μας δικαιώματα βάζοντας απέναντι τις εργοδοτικές πρακτικές του εντεταλμένου για το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εκλεκτού των Ιταλών, αλλά και κάθε άλλου που προσπαθεί να καταστήσει τους Σιδηροδρομικούς είλωτες στη γαλέρα των συμφερόντων τους.
Η σημερινή προσωπική θέση – δήλωση του Γεν.Γραμματέα ότι δεν παραβιάζεται το εργατικό δίκαιο με την υποχρεωτική εργασία 7ημερου και 9ημερου έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την επίσης δήλωσή του το περασμένο καλοκαίρι ότι προκειμένου να μην επιβληθεί ΠΡΟΣΤΙΜΟ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την προσφυγή του Σωματείου στο ΣΕΠΕ για το ίδιο θέμα (το 5νθημερο), ζήτησε τότε να τα βρουν οι δύο πλευρές. Δηλαδή τότε παραβιαζόταν η Εργατική Νομοθεσία κατά τον κύριο Γενικό και σήμερα δεν παραβιάζεται;

Καλούμε την Υπουργό Εργασίας να πάρει θέση επί του τεράστιου πλέον θέματος που προκύπτει και να απαντήσει αν η 7ημερη ή 9ημερη συνεχή εργασία με τις μισές αναπαύσεις το μήνα είναι σύννομη.

Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ξεκάθαρη και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και θα φθάσουμε μέχρι το τέλος αυτής της διαδικασίας. 
Εμείς δεν αποδεχόμαστε την προσωπική άποψη του Γεν.Γραμματέα ως ΚΑΝΟΝΑ εργατικού δικαίου, ούτε θα δεχθούμε Δούρειους Ίππους εντός της τάξης των συνδικάτων και φυσικά δεν θα δεχθούμε ούτε τη «λογική του καραμπινιέρη» ως συμφωνία μιας και πιστεύουμε στο συλλογικό δίκαιο, στις συλλογικές συμφωνίες και όχι στις ατομικές συμβάσεις όπως ευθαρσώς αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. -

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

2 σχόλια:

  1. ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να σε αφήνουν 3 μήνες να τους βρίζεις,να τους υποτιμάς και να τους λοιδορείς.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι να σε ξεφτιλίζουν σήμερα την πρώτη φορά που σου απάντησαν και εσύ να νομίζεις ότι βρέχει.
    Αλήθεια πιστεύει κάποιος σιδηροδρομικός ότι αυτοί που ξεκίνησαν την δουλειά για να ξεβρωμίσει το συνδικάτο,την έχουν τελειώσει;
    Ακόμα στην αρχή είμαστε.
    ΝΕΜΕΣΙΣ είναι ότι ακόμα δεν το έχουν καταλάβει,οι δόλιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πόσο σπουδαίος και σημαντικός εισαι δεν χρειάζεται να στο πεις κανείς. Το καταλαβαίνεις μόνος σου οταν βλέπεις τους «τρανούς» να μην μπορούν να σε κοιτάξουν στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή