Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

O άνθρωπος αυτός εκπροσωπεί εκκατομύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα και συνομιλεί με την Τρόικα;


Απίστευτα πράγματα από την Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ που αποδεικνύουν τόσο το μεγάλο πρόβλημα στο εγχώριο συνδικαλιστικό τοπίο,επιβάλουν την ανατροπή των συσχετισμών και προβληματίζουν για τον τρόπο εκπροσώπησης των εργαζομένων στην χώρα μπροστά σε τεχνοκράτες,χρόνια τώρα.  Αναλυτικότερα, όποιος παρακολουθεί 
τις τελευταίες μέρες τον δημόσιο λόγο στο Facebook του Νίκου Κιουτσούκη που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί εκατομμύρια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα,μένει έκπληκτος απο την λογική πεζοδρομίου, τις ακροδεξιές απόψεις και την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει ο Γενικός Γραμματέας για τον Καραμανλή,την εικόνα του οποίου εξυμνεί καθημερινά σαν σύγχρονο λιβανιστήρι, θυμίζοντας πολλές φορές τον τρόπο που  οι Βορειοκορεάτες κλαίνε μπροστά στην φωτογραφία του Κιμ.

Την ίδια ώρα που τα κάνει αυτά ο Κιουτσούκης, υποστηρίζει ότι αγωνίζεται ενάντια στα μνημόνια, τα οποία έχει ψηφίσει κανονικά ο Καραμανλής! Δεν ψήφισε το πρώτο (μόνο τους εφαρμοστικούς ψήφισε),αλλά το δεύτερο,το τρίτο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους σε αυτά,τους ψήφισε κανονικότατα ο πρώην Πρωθυπουργός,αλλά ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ τον εξυμνεί καθημερινά,προσπαθώντας να διασώσει την συνδικαλιστική του υπόσταση. Επενδύει στην κόντρα εντός της ΝΔ, για να επιβιώσει πολιτικά και συνδικαλιστικά ο ίδιος,αφού παρουσιάζει εαυτόν μονίμως διαφωνούντα!
Διαφωνούντα τάχα, μέχρι να του ζητηθεί να επιστρέψει στο μαντρί,όπως έκανε το καλοκαίρι του 2013,όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για το "καλό" της παράταξης. Το ίδιο θα κάνει όποτε του ζητηθεί άλλωστε,συνδικαλιστές σαν τον Κιουτσούκη δεν έχουν ηθικές αναστολές.

Ο Κιουτσούκης αν και  Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ,εξυμνεί  όσους  ψήφισαν μαζί με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα, το PSI, τις 13 μειώσεις συντάξεις μέχρι το 2015,τον επικεφαλής της Κυβέρνησης που απόσχισε σε μια μέρα την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον ΟΣΕ, την οδήγησε σε τεράστια ελλείμματα μέχρι το 2009,τον βουλευτή που ψήφισε την ένταξη των ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ,τον Πρωθυπουργό στην θητεία του οποίου εκποιήθηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία,θητεία στην οποία (2004-2009) διευρύνθηκε όσο ποτέ άλλοτε όχι μόνο το χρέος, αλλά και  η  ανισότητα στην χώρα, με αποτέλεσμα να έχουμε την κοινωνική έκρηξη του 2008. Τεράστιες οι ευθύνες του κινήματος για όσα συνέβησαν τότε.
Επικροτεί ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, τις πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν διατάξεις διευθέτησης χρόνου εργασίας ακραίες, στηρίζει έμπρακτα όσους επέβαλαν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων,αυτούς που δεν πολέμησαν ποτέ ουσιαστικά την μαύρη εργασία,κινείτε μαζί και παράλληλα με τις δυνάμεις εκείνες που ψήφισαν την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την Νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, είναι δίπλα στις πολιτικές δυνάμεις που διαχώρισαν σε νέους και παλιούς τους εργαζόμενους,που υπόγραψαν αργότερα σε  Εθνικές ΣΣΕ-μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ- διαφορετικές αμοιβές για τους νέους κάτω των 25 ετών,μειωμένες κατά 25%,που οδήγησαν την νέα γενικά στην μετανάστευση από το 2008 και έπειτα,γυρνώντας την Ελλάδα πίσω δεκαετίες.
Αυτοί οι άνθρωποι,σαν τον Κιουτσούκη,αποτελούν το καλύτερο γρανάζι στην υπηρεσία του συστήματος του χτες.
Χωρίς όραμα,στοιχειώδεις γνώσεις και κυρίως χωρίς καμία πολιτική παιδεία για το τι σημαίνει συνδικάτο και συνδικαλισμός.

Και όλα αυτά,τα κάνει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ!!!! Ο λύκος που φυλάει τα εκκατομύρια εργαζομένων!
Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά.
Αλλά αυτά είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει σε εκατομμύρια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ όταν καθημερινά υβρίζει μέσω του facebook όσους του έθεσαν το πολιτικό ερώτημα για την απαράδεκτη μεθόδευση του, πρωτοφανή στα χρονικά της ΓΣΕΕ, να έχει απαλλαγή από την εργασία του και να πληρώνεται 52 μέρες κανονικής άδειας!
Δεν μιλήσαμε ποτέ για τις διευκολύνσεις που απολαμβάνουν αυτοί οι συνδικαλιστές τύπου Κιουτσούκη,στην καθημερινότητα τους,από το υστέρημα μας, απο τις συνδρομές που κάθε χρόνο πληρώνουμε στην ΓΣΕΕ. 
Αλλά να πληρώνεται κανονική άδεια ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, στην χώρα του 27% ανεργίας παραπάει!

Ανεπάγγελτος, έχοντας χάσει κάθε επαφή με τους χώρους εργασίας.

Είναι πλέον διαπιστωμένο ότι ο Κιουτσούκης έχει χάσει την ψυχραιμία του,γιατί για πρώτη φορά επισημάνθηκε δημόσια πόσο λίγος είναι για τον ρόλο που του έχει ανατεθεί στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο της χώρας.
Η γλοιώδης εμφάνιση του στην Τριμερή του Υπουργείου Εργασίας,όπου μιλούσε με ύφος που θύμιζε την Μαρία Αντουανέτα προβλημάτισε ακόμα και όσους πίστευαν ότι θα έχει το παραμικρό ίχνος τεχνογνωσίας για να "στέκεται" σε τέτοιους χώρους. 
Κάποιος θα έλεγε ότι ο  Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, θα έκανε μια σχετικά πειστική εμφάνιση στην Τριμερή που ο ίδιος αλαζονικά προκάλεσε σε βάρος του Σωματείου των μηχανοδηγών και σε συνεργασία με την ΠΑΣΚ στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.
Αλήθεια,αυτός ο συνδικαλιστής μιλάει με την Τρόικα και διαπραγματεύεται με τον ΣΕΒ,τι εικόνα θα έχει μπροστά στο Υπουργείο σκέφτονταν  οι συμμετέχοντες στην τριμερή. Πως θα κινηθεί.

Το συμπέρασμα - Η πλήρης ανατροπή της εικόνας

Αντίθετα με όσα θα φαντάζονταν κάποιος καλόπιστος,ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ,εμφανίστηκε άκρως αλλαζονικός,με τεράστια έπαρση,ζαλισμένος ίσως απο την διαχρονική συνδιαλλαγή με την εξουσία,και προσπάθησε να εξευτελίσει ένα Σωματείο,να ταπεινώσει εργαζόμενους,όταν με στόμφο έλεγε σε αποστροφή του στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας ότι "ενδεχομένως" να εγκλωβίστηκε η ΠΕΠΕ όταν υπέγραφε την συμφωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
ΑΝ η διαπραγματευτική  δεινότητα του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, είναι αυτή της Τριμερούς,τότε οι εργαζόμενοι πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί που δεν έχουν ακόμα ζήσει χειρότερα!
ΔΕΝ ήταν μόνο η σφαλιάρα και ο διασυρμός της ΓΣΕΕ,που εξαιτίας των προσωπικών εμμονών του Κιουτσούκη έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την συλλογική αυτονομία και την δράση Πρωτοβάθμιων Σωματείων,ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ήταν ακριβώς η αντίδραση του στην Τριμερή όταν του ειπώθηκε τόσο ότι πληρώνεται την κανονική του άδεια,όσο και όταν υποδείχτηκε ότι τα προγράμματα εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα υπογράφει κορυφαίος συνδικαλιστής της Ομοσπονδίας (Θεοδωρόπουλος),συνδικαλιστής που ανάγκασε εργαζόμενο να προσφύγει στο ΣΕΠΕ γιατί αγνοούσε τις αιτήσεις του για ρεπό!
Εκεί Παρασκευόπουλος και Κιουτσούκης αντέδρασαν λέγοντας φωναχτά ότι ο Θεοδωρόπουλος δεν τα υπογράφει ως συνδικαλιστής,αλλά ως...υπηρεσιακός παράγοντας!Μια απίστευτη εικόνα καθώς αποκαλύφθηκε μπροστά στα μάτια των παρευρισκόμενων ο εργοδοτικός ρόλος,κορυφαίων συνδικαλιστών!
Και η ΓΣΕΕ και η ΠΟΣ έσπευσαν να καλύψουν τα παιδιά τους.
Κουβέντα για τις 31 μέρες συνεχούς εργασίας,που υπόγραφε και εκπονούσε ο Θεοδωρόπουλος. Όταν τα έκανε αυτά ήταν ...υπηρεσιακός παράγοντας! 
Μετά τις 4 το μεσημέρι, όταν σχολούσε, γινόταν συνδικαλιστής!
Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτό είναι το συνδικάτο, αυτοί οι συνδικαλιστές το 2018.
Και έπιασαν τα γέλια όλους τους συμμετέχοντες που στο τέλος έφτασαν να τραβάνε τα μαλλιά τους με όσα ζούσαν!

Αποκομμένος από την πραγματική κοινωνία

ΑΝ ο Κιουτσούκης έδειχνε το ίδιο ενδιαφέρον για τα εκατομμύρια ανέργων,για τους εκατοντάδες χιλιάδων που εργάζονται σε καθεστώς μαύρης και απλήρωτης εργασίας,ΑΝ προσπαθούσε να ενισχύσει την συνδικαλιστική πυκνότητα,αφού τα συνδικάτα φυλλορροούν,με το ίδιο πάθος που αγωνίστηκε ενάντια στην συνδικαλιστική αυτονομία της ΠΕΠΕ,τότε ίσως κάτι να κινούνταν.
Ο άνθρωπος αυτός όμως από το πρωί ως το βράδυ είναι στο facebook και υβρίζει όσους τόλμησαν να ασκήσουν κριτική στην μεγαλειότητα του. 
Είναι η προσωποποίηση του προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα με το πολιτικό προσωπικό,που είναι και οι συνδικαλιστές.
Είναι η προσωποποίηση του συστήματος του χτες.

Μας είπαν τον καφέ

Ο Κιουτσούκης μεταξύ άλλων ήταν αυτός που "διέρευσε" τον ..καφέ στου Ψυρρή που ...είχαν συνδικαλιστές της ΠΕΠΕ με στελέχη της Rail Cargo (τι να πεί κανείς για αυτήν.. την αποκάλυψη,πως να σχολιάσει αυτό το πράγμα...).
Εμείς βρήκαμε το φλιτζάνι όμως και διαβάσαμε τα μερομήνια.
Ο Κιουτσούκης έχει ουσιαστικά τελειώσει εδώ και καιρό από το συνδικάτο και προσπαθεί κυριολεκτικά να σώσει το τομάρι του. 
Έφτασε στο σημείο σήμερα,δημόσια, να παραδεχτεί ότι ηχογραφούσε συνομιλίες με συνεργάτες του χρόνια τώρα,απειλώντας μάλιστα ότι θα τις δημοσιεύσει καθώς είναι πλέον σε εξαιρετικά δυσχερή θέση! Έχω τις συσκευές των κινητών,απείλησε!
Αλήθεια τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα,απορούμε!
Θεωρεί δε πως το στέκι της έλξης,του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα με τις κανονικές άδειες που πληρώνεται χρόνια τώρα - δεν είναι μόνο οι 52 μέρες προφανώς, που πληρώνεται ενώ ρεμβάζει το καλοκαίρι και δεν έχει τι να κάνει τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα 

Τα εκατομμύρια εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν μπορούν να ελπίζουν σε τίποτα όταν τους εκπροσωπούν συνδικαλιστές σαν τον Κιουτσούκη.
Άλλωστε ο ίδιος δεν έχει σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.Δημόσιος υπάλληλος χρόνια,είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν θα τον αναγνώριζε ποτέ σε δημόσιο χώρο.
Γιατί πολύ απλά η δράση του περιορίζεται στον μικρόκοσμο των ΔΕΚΟ που αποτελεί και την πηγή ροής ψήφων χρόνια τώρα για ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ.
Η πανωλεθρία της ΔΑΚΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η πρόσφατη διάσπαση της από την Ενότητα σε πολλούς χώρους,έχουν ουσιαστικά αποδυναμώσει τον Κιουτσούκη,ο οποίος έχει χάσει και τα πολιτικά ερείσματα εντός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αφού πλέον η λογική στην Πειραιώς έχει αλλάξει και οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές - ο συνδικαλισμός γενικότερα- αποτελούν κόκκινο πανί. Γνωρίζουν στην Νέα Δημοκρατία,όπως και σε πολλά πολιτικά κόμματα, την αποστροφή που νοιώθουν οι εργαζόμενοι -και όχι άδικα- για αυτήν την ΓΣΕΕ.
Αυτήν την ΓΣΕΕ που δεν πήρε θέση για το δημοψήφισμα ποτέ,στηρίζοντας εμπράκτως το "ΝΑΙ", αυτήν την ΓΣΕΕ που ντρέπεται να ψευδίσει τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, αυτήν την ΓΣΕΕ που αρνείται να παραδεχτεί ότι στην Ελλάδα εφαρμόστηκε ο καζινοκαπιταλισμός δεκαετίες τώρα, με την συνυπογραφή της.

Πολιτικές μαριονέτες, χωρίς καν την στοιχειώδη εκπαίδευση για να σταθούν απέναντι σε τεχνοκράτες.

Όπως έλεγε σχολιαστής, ο Κιουτσούκης έφτασε στο ανώτατο αξίωμα του συνδικάτου στην χώρα,κρυπτόμενος,με ατιμία και πλαστογραφία και όταν είδε την θέα από ψηλά,ζαλίστηκε γιατί δεν είχε ποτέ "δουλέψει" στα χαμηλά. Βρέθηκε κοντά στην εξουσία και όχι μόνο ζαλίστηκε αλλά έχοντας παραισθήσεις νομίζει ότι αποτελεί μέρος αυτής,ότι μπορεί να καθορίσει την λογική της,ότι τελικά μπορεί να συνυπάρξει μαζί με αυτούς που είμαστε απέναντι!
Ο απόλυτος παραλογισμός δηλαδή.
ΔΕΝ μας αξίζει αυτό το συνδικάτο,δεν μπορούν να μας εκπροσωπούν συνδικαλιστές  σαν τον Κιουτσούκη,δυνάμεις σαν την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ (και τα παράγωγα τους).

Εμείς, θα του απαντήσουμε για όσα εν πλήρη πανικό εκστομίζει 3 μέρες τώρα, μετά την ανεπανάληπτη σφαλιάρα που έφαγε από ένα Πρωτοβάθμιο Σωματείο,με ένα μοτό του αγαπημένου του Καραμανλή. 
Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του

 Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το φερέφωνο του αφεντικού του, όταν διέλυε τα δρομολόγια η Preis επί Στυλιανίδη σε όλη την Ελλάδα, έβαζε τον περίφημο ...προαστιακό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, με πρώτο δρομολόγιο κάπου στη μία με δύο το πρωί!!! Έφυγε και επέστρεψε γλείφοντας στη Συγγρού (τότε), μαζί με τον έτερο δικό μας. Ακόμα είναι στα μάτια μου η εικόνα τους να χειροκροτάνε τον Αντώνη με πάθος μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, ώστε να διατρανώσουν την πίστη τους σ' αυτόν και τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Μια παράταξη που μισεί κάθε τι το Δημόσιο.
    Παναγόπουλοι, Κιουτσούκηδες, Παρασκευόπουλοι και λοιποί άχρηστοι εργατοπατέρες, βυθίζουν στην ανυποληψία το εργατικό κίνημα, προσπαθούν να διασώζουν τις καρέκλες τους στα περίφημα συνέδρια που γίνονται πάντα εκτός Αττικής, στου διαβόλου τη μάνα, για να έχουν ησυχία. Εκεί ανανεώνουν τις θητείες του ψηφιζόμενοι από σωματεία-σφραγίδες Φορτοεκφορτωτών και Εκδοδοσφαγέων (από τον καιρό του Καρακίτσου, ακόμα και επί δικτατορίας θυμάμαι τέτοια, οι παλαιότεροι επί Μακρή κλπ).
    Μπήτε πάλι στην Κρύπτη σας, ανόητα απολιθώματα και πάψτε να απευθύνεστε σε μας, σαν σε λοβοτομημένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή