Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Σε καλό κλίμα η συνάντηση ΠΕΠΕ-Rail Cargo,στην ιστορική έδρα μας


Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιστορική έδρα του Σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η συνάντηση με την Rail Cargo. Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε απο το Προεδρείο ενώ


το παρών έδωσαν απο το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ο Αντιπρόεδρος Πέτρος Μωραίτης, το μέλος του ΔΣ της ΠΟΣ Καραδήμας Χάρης και το μέλος του ΔΣ Γιάννης Μπάρος.

Την Rail Cargo εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιάκωβος Κιοσέογλου καθώς και ο Διευθυντής Ασφάλειας κ. Πάνος Κακκαβάς.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε ότι κοινός τόπος των 2 μερών είναι η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στην χώρα, με σεβασμό στους κανόνες ασφάλειας ενώ το Σωματείο μας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια των νέων εταιρειών να εκπαιδεύσουν νέους μηχανοδηγούς,αφού η προσπάθεια μας αφορά την μη πιστοποίηση συνταξιούχων και μόνο.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αναπτύχθηκαν τα ζητήματα γύρω απο την πιστοποίηση των μηχανοδηγών, τα προσόντα πρόσληψης τους, το στρατηγικό πλάνο της Rail Cargo για την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου,ενώ η ΠΕΠΕ τόνισε ότι στόχος του Σωματείου είναι στο προσεχές μέλλον να εκπροσωπεί όλους τους μηχανοδηγούς στην χώρα , να υπάρχουν εργασιακές σχέσεις που θα σέβονται την φύση της εργασίας μας, να συμφωνεί τις κατώτατες αμοιβές των μηχανοδηγών μέσω του συλλογικού δικαίου (Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για το επάγγελμα μας) αλλά και να τηρούνται με ευλάβεια τα στάνταρ ασφαλείας στον σιδηρόδρομο.

Η συνάντηση βοήθησε στο να γίνει κατανοητό ότι το Σωματείο των μηχανοδηγών δεν αποτελεί μια κλειστή συντεχνία όπως αρέσκονται να λένε όσοι επωφθαλμιούν την δράση του, αλλά το πλέον ενεργό συνδικάτο στον σιδηρόδρομο,που μέλημα του έχει την ανάπτυξη του μέσου.

Η παρουσία των εκπροσώπων της Rail Cargo στην ιστορική μας έδρα, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους μηχανοδηγούς κάτι που τόνισε και το Προεδρείο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κιοσέογλου,ευχαριστώντας τον θερμά.
Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα και με το άνοιγμα της αγοράς, οι σχέσεις του Σωματείου των μηχανοδηγών με τις εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον σιδηρόδρομο θα είναι σχέσεις με καθαρό προσανατολισμό,σχέσεις ειλικρίνειας που θα έχουν στόχο την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα μας, με κανόνες για τον τρόπο εργασίας των μηχανοδηγών καθώς και με θεσμοθετημένες αμοιβές για το επάγγελμα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Ο σφυρακιας που είναι ο σφυρακιας.
    Η ΝΕΜΕΣΙΣ για τον σΦυρακια είναι ότι δεν τολμάει να πατήσει σε μηχανοστάσιο πλέον.
    Μπόρεσε βέβαια κ βόλεψε ένα παιδι μέσω της αφιλοκερδους του προσπάθειας να βρει συνταξιούχους , λένε οι κακές γλώσσες.
    Αλλά ξέχασα , ο σφυρακιας τα κάνει όλα αυτά γιατί αγαπάει τα τρένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή