Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Kαταρρέουν και έχουν χάσει την ψυχραιμία τους ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ !

Επαγγελματίες του συνδικαλισμού, τέρατα της παθογένειας
Επιτομή της διαχρονικής τους αλλαζονείας, η αντίληψη που διακινούν, ότι όταν αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων, διαλύονται τα συνδικάτα!
Είναι πλέον γεγονός ότι οι τελευταίες ανακοινώσεις των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αποδεικνύουν περίτρανα ότι
έχει χαθεί απο την πλευρά τους η ψυχραιμία. Αυτό οφείλεται στα
κάκιστα αποτελέσματα των εκλογών σε 3 κομβικά Σωματεία (ΠΕΠΕ-ΠΕΠ-ΠΕΣΟΣΕ) στην ήττα που υπέστησαν στο Σωματείο κλειδούχων όπου το Δίκτυο κατάφερε να εκλέξει αντιπρόσωπο για το επόμενο συνέδριο της ΠΟΣ, πράγμα που δεν περίμεναν ποτέ ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ,οι οποίες βλέπουν ξεκάθαρα και με την εμπειρία των στελέχων τους, ότι οδηγούμαστε μαθηματικά σε αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην Ομοσπονδία.

Την επερχόμενη αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων προσπαθούν τεχνηέντως να την μεταφράσουν αυθαίρετα και παραπλανητικά, σε προσπάθεια διάλυσης της ΠΟΣ.
Ωστόσο αυτό γίνεται απόλυτα συνειδητά γιατί τα στελέχη των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του χώρου μας, θεωρούν ότι η αλλαγή στον συσχετισμό δυνάμεων αποτελεί και το τέλος της ΠΟΣ, γιατί στο φτωχό και εμπλουτισμένο απο έπαρση και αλλαζονεία μυαλό τους έχουν συνηφασμένη την Ομοσπονδία με την δική τους παρουσία στις ΚΑΡΕΚΛΕΣ.
Έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με συνδικαλιστικές πρακτικές και συνδικαλίζονται με τυφλό φανατισμό που επιβάλει η διάθεση αυτοσυντήρησης, μετά απο δεκαετίες στις ΚΑΡΕΚΛΕΣ.
Θεωρούν αδιανόητο κάποια παράταξη να τους πάρει το κεκτημένο δεκαετιών, την ΚΑΡΕΚΛΑ τους.
Για αυτό και τις τελευταίες μέρες έχουν πραγματικά εξευτελιστεί δημόσια.
Ο γνωστός γραφικός θεωρεί ότι για το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΠΕΠΕ,φταίνε οι 3(τρείς ολογραφώς)  μηχανοδηγοί που επέστρεψαν και ψήφισαν σε αυτές,παρά την διαφορά 100 ψήφων που χώριζε την παράταξη του απο την πρώτη +ΣυνΕξέλιξη! Χωρίς να έχει καταλάβει ότι οι μηχανοδηγοί γύρισαν την πλάτη στον ίδιο, που αγωνιζόταν με...το ΠΑΜΕ και κατέβηκε με την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ για να πάρει την καρέκλα του ...συνδικαλιστή,νομίζοντας ότι έτσι...θα "μεγαλώσει¨ως υπόσταση! (1 μήνα τώρα τα πρώτα δείγματα επί της ουσίας του γραφικού στην ΠΕΠΕ, είναι καταγγελίες επί παντός επιστειτού, οι περσότερες προιόν της νοσηρής του φαντασίας και τίποτα παραπάνω).
Μια απο τα ίδια με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που μαζί ΔΕΝ κατάφεραν να φτάσουν τους ψήφους της ΑΣΚ,αλλά χρησιμοποιούν το πολύ σημαντικό ζήτημα των αποσπασθέντων γιατί έτσι νομίζουν ότι θα δικαιλογηθεί η ήττα τους.
Και χρησιμοποιούν ΧΥΔΑΙΑ το θέμα αυτό, όταν η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με επιστολή της ΕΓΚΑΛΟΥΣΕ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί τους  απασχολεί ακόμα,χαρακτηρίζοντας την παραμονή τους ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ, στο μεγαλύτερο και το πλέον ύπουλο χτύπημα που δέχτηκαν  οι συνάδελφοι απο τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που ΑΔΙΣΤΑΚΤΑ υπενθύμισαν την στάση τους στον Νόμο 3891,δικαιώνοντας ΑΠΟΛΥΤΑ όσους ασκούν ακόμα και σήμερα κριτική για τα όσα έγιναν τότε.

Ωστόσο αυτό που δεν μπορούμε να αντιληθούμε είναι το εξής.
ΓΙΑΤΙ η διαπραγμάτευση της επόμενης ΣΣΕ απο τα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αποτελεί κατά την άποψη των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος;
Οι συνάδελφοι στην ΕΡΓΟΣΕ, στο Σωματείο τους, δεν είναι μέλη της ΠΟΣ και διαπραγματεύονται ΜΟΝΟΙ τους και ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ μόνοι τους την Συλλογική Σύμβασης Εργασίας;
Γιατί εκεί η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ δεν ζητούν έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα ...παραδώσουν την σφραγίδα στον ...Παρασκευόπουλο;

Όταν απαντήσουν, οι συνδικαλιστές του ΧΤΕΣ σε αυτό το ερώτημα, θα αξίζει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τύπους σαν τον γραφικό αλλά και την ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.

Μέχρι τότε τους αφήνουμε στο καθημερινό παραλήρημα,κανείς πλέον δεν εμπιστεύευται τον Παρασκευόπουλο, την ΠΑΣΚ και την ΔΑΚΕ.
Αν είχε γνώθης αυτόν, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΟΣ και ο πλέον ανίκανος συνδικαλιστικά απο καταβολής και ίδρυσης της.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου